Αλεξανδρούπολη: Οι πολίτες ξανά στους δρόμους απαιτώντας να δοθούν απαντήσεις στο «έγκλημα» των Τεμπών

Εικοσιτετράωρη απεργία για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών προκήρυξαν σήμερα Πέμπτη 16 Μαρτίου τα εργατικά συνδικάτα με την συμμετοχή της ΓΣΣΕ, η οποία δεν είχε συμμετάσχει στις πρόσφατες κινητοποιήσεις την Τετάρτη 8 Μαρτίου. Συγκεντρώσεις και πορείες διεξάγονται σε όλη την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης και της πόλης της Αλεξανδρούπολης


Όπως τονίζει μέσω ανακοίνωσης της η ΓΣΕΕ «Όλων οι ζωές μετράνε. Απαιτούμε να διερευνηθούν σε όλο το εύρος οι αιτίες του δυστυχήματος και να αποκαλυφθούν οι υπεύθυνοι» Τα κύρια ερωτήματα που θα πρέπει να απαντηθούν άμεσα, σύμφωνα με την ΓΣΕΕ είναι τα ακόλουθα: «Γιατί φτάσαμε σε αυτή την τραγωδία; Ποιοι ευθύνονται; Πώς δεν θα συμβεί ποτέ ξανά;».

Στην Αλεξανδρούπολη, το Εργατικό Κέντρο Εβρου και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Εβρου, μαζί με την ΕΛΜΕ, την ΕΙΝΟΚΥΘ κ.α. κάλεσαν τους πολίτες σε απεργιακή συγκέντρωση στις 11 π.μ. στο κτίριο του ΕΚΕ, ενώ παράλληλα τα εργατικά ταξικά σωματεία και η Ένωση Γονέων Μαθητών Αλεξ/πολης την ίδια ώρα θα βρίσκονται μπροστά από το Δημαρχείο της πόλεως. Συγκέντρωση, πραγματοποιήθηκε και στην πλατεία της Ορεστιάδας, την ίδια ακριβώς ώρα.

Το κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Έβρου

«Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Έβρου καλεί τα σωματεία μέλη του, τους φορείς, τους εργαζόμενους και τους πολίτες του Έβρου στην 24ωρη Γενική Πανελλαδική Απεργία την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 και ώρα 11:00 το πρωί μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Ν. Έβρου. Η χώρα μας βιώνει μέρες πένθους, μετά το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, που κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 57 ανθρώπους, επί το πλείστον νέα παιδιά. Η εθνική τραγωδία στα Τέμπη έχει συγκλονίσει τους πάντες. Παιδιά, νέους, μεγάλους. Διαδηλώσεις, μηνύματα σε τοίχους, σε αυλές σχολείων, σε αίθουσες πανεπιστημίων έχουν κατακλύσει τη χώρα ολόκληρη. Ο καθένας αλλά και όλοι μαζί θέλουμε να εκφράσουμε με το δικό μας τρόπο τη διαχρονική μας απογοήτευση για όσα δεν έγιναν, μα πάνω απ’ όλα την οργή για αυτό που συνέβη στα Τέμπη».

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΒΑΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟ!!

Άμεσα και σε βάθος απόδοση ευθυνών,για την τραγωδία των Τεμπών. Σύγχρονες, ασφαλείς και φθηνές συγκοινωνιακές μεταφορές. Μέτρα αυστηρού έλεγχου των κανόνων ασφαλείας. Συνευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας για την τίρηση των μέτρων ασφαλείας. Άμεση επαναλειτουργία με αντικατάσταση της σιδηροδρομικής υποδομής και λήψη μέτρων για την ασφαλή αναδρομολόγηση των αρτηριακών και εμπορικών αμαξοστοιχειών. Ολοκλήρωση των μέτρων εκσυγχρονισμού του συστήματος τηλεδιοίκησης και δευτεροβάθμιου ελέγχου. Αυστηρή τήρηση της νομοθεσίας για την υγείακαι την ασφάλεια στις μεταφορές. Άμεση εφαρμογή ευρωπαϊκών προτύπων ασφαλείας.

Διαβάστε ακόμη  Ο 81χρονος γυναικοκτόνος είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις Αστυνομικές Αρχές

ΑΔΕΔΥ Εβρου: Δεν είναι η ώρα της σιωπής, είναι η ώρα της φωνής και της διεκδίκησης!

Η δύναμη μας είναι η οργανωμένη αντίδραση και οι μαζικοί αγώνες. Αυτό είναι που φοβούνται όλοι οι πολιτικοί και όλες οι κυβερνήσεις. Όλοι μαζί λοιπόν απεργούμε και συμμετέχουμε στις συγκεντρώσεις μαζί με τους συμπολίτες μας για να διεκδικήσουμε:

Να έρθουν στην επιφάνεια οι πραγματικοί ένοχοι του εγκλήματος των Τεμπών και να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπαίτιους. Να σταματήσει η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, της εμπορευματοποίησης και της λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, να σταματήσει να αντιμετωπίζεται η προστασία της εργασίας και της ζωής ως κόστος. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα χιλιάδες οργανικά κενά σύμφωνα με τα οργανογράμματα που υπάρχουν στο Δημόσιο. Αύξηση των δαπανών για να βελτιωθούν οι κτιριακές εγκαταστάσεις και οι εξοπλισμοί των εργαζομένων σύμφωνα με τα πρότυπα υγιεινής και ασφάλειας που οι κυβερνήσεις έχουν ορίσει.


Σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές μεταφορές σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς κόντρα στην πολιτική που βάζει την ασφάλεια των επιβατών και τα δικαιώματα των εργαζομένων στο ζύγι του κόστους και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Εργαζόμενους στις μαζικές μεταφορές και παντού με σταθερή εργασία και σύγχρονα πλήρη δικαιώματα. Άμεσα μέτρα για το εκσυγχρονισμό των υποδομών, των μέσων και των συστημάτων ασφαλείας στις μεταφορές.

Στον αγώνα αυτό δεν πρέπει να είμαστε μόνοι μας οι εργαζόμενοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Στον αγώνα αυτό απέναντι σ’ αυτή την πολιτική που μας βλέπει ως νούμερα και αριθμούς και όχι ως ανθρώπους, ως οικογένειες, ως παιδιά, ως εργαζόμενους, ως τρίτη ηλικία, πρέπει να είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε όλο το Δημόσιο να συμμετέχουν μαζικά στην απεργιακή κινητοποίηση, στην οποία καλούμε και όλους τους εργαζόμενους από κάθε επαγγελματικό χώρο και όλους τους συνταξιούχους και όλους τους νέους να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τις δικές μας.

ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ!