Απεργία στα τελωνεία του Έβρου από σήμερα ως την Κυριακή

Σε απεργιακή κινητοποίηση προχωράει η η Πανελλήνια Ομοσπονδία Τελωνειακών Ελλάδας από σήμερα Παρασκευή 20/5 μέχρι την Κυριακή 22/5. Στην απεργία συμμετέχουν και τα τελωνεία του Έβρου.  Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν οι τελωνειακοί του Νομού, αναμένονται μεγάλες καθυστερήσεις στους συνοριακούς σταθμούς του Έβρου.

 

Η κινητοποίηση γίνεται με αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου που αφορά στη Σύσταση Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, καθώς και την απόσυρση του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την οργάνωση και λειτουργία των χερσαίων συνοριακών σταθμών της χώρας. Οι τελωνειακοί ζητούν προστασία της υφιστάμενης μορφής των εργασιακών τους σχέσεων, διασφάλιση των σημερινών αποδοχών χωρίς όρους και προϋποθέσεις και διατήρηση των υφιστάμενων κλάδων στη Γ.Γ.Δ.Ε.

Η κατάσταση αναμένεται πάντως δύσκολη από σήμερα καθώς ήδη από χθες η κίνηση στο τελωνεί Κήπων ήταν αυξημένη.  Σύμφωνα με ενημέρωση της συνδικαλιστικής ένωσης αστυνομικών Αλεξανδρούπολης, χθες μέχρι τις 8 το βράδυ από τους Κήπους έκαναν διέλευση πάνω από 100 λεωφορεία, πάνω από 1000 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα , 5.500 περίπου Τούρκοι πολίτες και 1.500 περίπου πολίτες Ευρωπαϊκής Ένωσης και τρίτων χωρών.

Φωτογραφίες από τη χθεσινή κίνηση στο τελωνείο Κήπων:

20160519_163127

20160519_163313