Απεργία στην εστίαση: Πολύ αργά για δάκρυα…

Στους δρόμους κατέβηκαν σήμερα οι επαγγελματίες της εστίασης σε όλη τη χώρα, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την κυβερνητική πολιτική, την οποία, κάποιοι από αυτούς, δεν έχαναν την ευκαιρία να εκθειάσουν πριν μερικούς μήνες…

«Δεν είμαστε εγκληματίες, έχουμε βάλει πλάτη. Η εστίαση είχε τις μεγαλύτερες απώλειες κατά τη διάρκεια της πανδημίας», είπε  ο πρόεδρος των επαγγελματιών της Αλεξανδρούπολης Νίκος Γεωργιάδης, στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο. Ο ίδιος, βέβαια, τον Φεβρουάριο δήλωνε σχεδόν ενθουσιασμένος για τα μέτρα της κυβέρνησης και συγκεκριμένα για το πρόγραμμα ενίσχυσης της εστίασης του υπουργείου Οικονομικών σχετικά με την πληρωμή πάγιων εξόδων των επαγγελματιών.

«Είναι ένα πολύ δυνατό εργαλείο. Ήταν κάτι που το περιμέναμε και είμαι σίγουρος ότι θα σώσει πάρα πολλές επιχειρήσεις», είχε δηλώσει τότε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο κ. Γεωργιάδης , ενώ συμπλήρωνε πως :  «Η εστίαση έχει λάβει μέχρι σήμερα περίπου 890 εκ ευρώ κρατική βοήθεια για 63.000 επιχειρήσεις δηλαδή περίπου ένα μέσο όρο 15.000 ευρώ ανά κατάστημα σε όλη την Ελλάδα».

Διαβάστε ακόμη  Απασφάλισε κατά Βελόπουλου και Παπαδάκη ο Εβρίτης Μ. Κίρκος

Ωστόσο, οι επαγγελματίες σήμερα δηλώνουν ότι τα περισσότερα χρήματα από την κρατική ενίσχυση που έλαβαν τους προηγούμενους μήνες πήγαν στους εργαζόμενους που ήταν σε αναστολή, οι οποίοι, όπως απαξιωτικά είχε δηλώσει ο Νίκος Γεωργιάδης πριν κάποιο διάστημα, «συνήθισαν στα επιδόματα και δεν έρχονται να δουλέψουν».

Έτσι, η εστίαση που τότε ήταν ικανοποιημένη, τώρα ζητά περαιτέρω μέτρα για την επιβίωσή της, ματαίως βέβαια, αφού ήδη ο Υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε πως «άλλα λεφτά για την εστίαση δεν υπάρχουν» …