Απίστευτες καταστάσεις με τη συγκοινωνία της Σαμοθράκης. Δεκάδες οι αποκλεισμένοι

Παραμένουν αποκλεισμένοι δεκάδες Σαμοθρακίτες στην Αλεξανδρούπολη, με τον αριθμό τους να εκτιμάται γύρω στους 100, ενώ κάποιες δεκάδες άνθρωποι από άλλες περιοχές έχουν αποκλειστεί στη Σαμοθράκη μετά τη διακοπή των δρομολογίων του ΣΑΟΣ ΙΙ λόγω βλάβης.

Η κατάσταση έχει προκαλέσει οργή στους κατοίκους που βλέπουν το νησί να γίνεται όμηρος …μιας βλάβης…

Η δημοτική αρχή του νησιού βρίσκεται σε συνεχή τηλεφωνική επικοινωνία με το ΥΝΑΝΠ, τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριο Σαντορινιό και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Διονύση Τεμπονέρα για να βρεθεί λύση προσωρινής αντικατάστασης του τακτικού πλοίου -εκτιμάται ότι θα χρειαστούν κάποιες μέρες για επανέλθει στη γραμμή- με άλλο πλοίο, το οποίο να μπορεί να μεταφέρει επιβάτες, οχήματα και εμπορεύματα.

Πριν λίγο (Κυριακή βράδυ 30/12) με ανακοίνωσή του το γραφείο του Δημάρχου του νησιού ενημέρωσε ότι θα υπάρξει έκτακτο δρομολόγιο αύριο με άλλο πλοίο. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

Το πλοίο “ΑΝΑΞ” θα πραγματοποιήσει έκτακτο δρομολόγιο από Αλεξανδρούπολη προς Σαμοθράκη ώρα 07.00 το πρωί της 31.12.2018 για μεταφορά φορτηγών και άλλων οχημάτων συνοδευόμενα μόνο από τους οδηγούς τους. 
Από Σαμοθράκη θα υπάρχει αναχώρηση για Κεραμωτή Καβάλας επίσης μόνο για φορτηγά και άλλα οχήματα συνοδευόμενα μόνο από τους οδηγούς τους.
Η ακριβής ώρα αναχώρησης από Σαμοθράκη θα ανακοινωθεί έγκαιρα αύριο το πρωί.

Νωρίτερα είχε υπάρξει άλλη ενημέρωση για δρομολόγιο μόνο για επιβάτες με σκάφος του λιμενικού, το οποίο μέχρι πριν λίγο όπως μάθαμε, ισχύει κανονικά και θα πραγματοποιηθεί αλλά χωρίς οι ώρες να είναι δεδομένες.

Αναλυτικά, ανακοινώθηκε το εξής

ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΥΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΑΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Το βράδυ περίπου ώρα 21.00 θα κάνει κίνηση μεγάλο σκάφος του ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ για να μεταφέρει τους εγκλωβισμένους επιβάτες από Σαμοθράκη προς Αλεξανδρούπολη και περίπου 22.30 θα μεταφέρει τους εγκλωβισμένους από Αλεξανδρούπολη προς Σαμοθράκη.
ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΙ ΩΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΈΠΕΙ ΌΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ

Επιστολή στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς σχετικά με τη διακοπή της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Σαμοθράκης με την Αλεξανδρούπολη, από το βράδυ της Παρασκευής 28/12/2018, καθώς το μοναδικό πλοίο που εξυπηρετεί τη σύνδεση με την Αλεξανδρούπολη διέκοψε τα δρομολόγιά του λόγω βλάβης, ενώ άκαρπη απέβη η προσπάθεια προσωρινής λύσης με δρομολόγηση άλλου πλοίου.

Ο κ. Πέτροβιτς ζητά από τον Υπουργό να συνδράμει με την αποστολή πλοίου του Πολεμικού Ναυτικού, που θα εξυπηρετήσει τη μεταφορά προσώπων, ειδών πρώτης ανάγκης και οχημάτων, για να αποφευχθεί ο ακτοπλοϊκός αποκλεισμός της Σαμοθράκης.