Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι της Εφορείας Αρχαιοτήτων Έβρου

Ο Σύλλογος Γυναικών Αλεξανδρούπολης (μέλος ΟΓΕ) καταγγέλλει την απαράδεκτη και ανάλγητη στάση όλων των αρμόδιων φορέων, να αφήσουν απλήρωτες τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους υπαλλήλους που εργάζονται στο Υποέργο 3 «Δαπάνες για την αρχαιολογική παρακολούθηση των εργασιών και τη λήψη προληπτικών μέτρων προστασίας μνημείων», που εκτελείται με αυτεπιστασία από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Έβρου, στο πλαίσιο του έργου «Κατασκευή δικτυών αποχέτευσης και Ε.Ε.Λ. Μάκρης του Δήμου Αλεξανδρούπολης».

Οι έξι εργαζόμενοι (μεταξύ των οποίων και μονογονεϊκή οικογένεια), που παραμένουν απλήρωτοι για 3 και πλέον μήνες (Οκτώβριο-Δεκέμβρη), εκτός από τις «μαύρες» γιορτές που έζησαν, «χτυπιούνται» διπλά από την ακρίβεια που σαρώνει τις οικογένειές μας, τις αυξήσεις στην ενέργεια, και πλέον τίθεται θέμα επιβίωσης.

Διαβάστε ακόμη  Κολυμβητήριο Αλεξανδρούπολης: Vasa Swim Ergometer - Η προπόνηση γίνεται πρόκληση για αθλητές και πρωταθλητές

Την ευθύνη για αυτή την τραγική κατάσταση φέρουν όλοι οι αρμόδιοι φορείς, ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης, που είναι ο κύριος του έργου, Υπουργείο Πολιτισμού, Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας-Θράκης, ΥΠΕΜΕΡΡΑ (επιχειρησιακό πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη»).

Όλοι αυτοί οφείλουν ΑΜΕΣΑ, ξεπερνώντας την γραφειοκρατία που οι ίδιοι δημιουργούν, να σταματήσουν να περιπαίζουν τους εργαζόμενους κάνοντάς τους «μπαλάκι» από τον έναν υπεύθυνο στον άλλο και να λύσουν το ζήτημα της καταβολής των μισθών των εργαζομένων.

Στεκόμαστε δίπλα στις συμβασιούχες εργαζόμενες του Υποέργου 3 και μαζί τους διεκδικούμε σταθερή και μόνιμη δουλειά, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, με μέτρα προστασίας της μητρότητας για όλες τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών.

Σύλλογος Γυναικών Αλεξανδρούπολης