Από Απρίλη, Μάιο κι από Μάιο…Ιούνιο η λειτουργία του FSRU Αλεξανδρούπολης

Τον Ιούνιο – εκτός απρόοπτου – αναμένεται να τεθεί σε εμπορική λειτουργία το FSRU Αλεξανδρούπολης, που αποτελεί τον πρώτο πλωτό τερματικό σταθμό αποθήκευσης και επαναεριοποίησης φυσικού αερίου στην Ελλάδα

Παρότι ο αρχικός προγραμματισμός προέβλεπε το έργο να παραδοθεί στις 30 Απριλίου, κάποια τεχνικής φύσεως προβλήματα που εντοπίστηκαν κατά τη διαδικασία των δοκιμών, έδωσαν μια μικρής διάρκειας πίστωση χρόνου ώστε αυτές να επαναληφθούν από την αρχή.

Όπως εξηγούν πηγές στο ypodomes.com, σε αυτή τη φάση πραγματοποιούνται οι έλεγχοι στα τεχνικά τα ζητήματα που εντοπίστηκαν και προχωρούν οι απαραίτητες διορθώσεις. Στόχος είναι το έργο να παραδοθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα αλλά το πιθανότερο σενάριο είναι πως αυτό θα γίνει εντός Ιουνίου.

Διαβάστε ακόμη  Η επίσημη ανακοίνωση της Τροχαίας για το θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στην Ξάνθη

Λιγότερο αισιόδοξο το δημοσίευμα worldenergynews.gr, σύμφωνα με το οποίο υπάρχουν ακόμη εκκρεμείς εργασίες στις εγκαταστάσεις στην Αμφιτρίτη, για τις οποίες το ενεργειακό επιτελείο της κυβέρνησης δίνει διορία ολοκλήρωσής τους έως τον Δεκαπενταύγουστο. Όπως αναφέρεται, οι εκκρεμότητες είχαν διαπιστωθεί κατά τη διενέργεια αυτοψίας και είχαν καταγραφεί σε σχετική έκθεση στις 2 Απριλίου 2024 ενώ περιγράφονται και στη λίστα εκκρεμοτήτων (punch list) του Πιστοποιητικού Ολοκλήρωσης Μηχανολογικών Εργασιών αλλά και στο τελικό πιστοποιητικό επιθεώρησης της Moody Tottrup Hellas.