Από διαβεβαιώσεις για αναβάθμιση, στην υποβάθμιση του τελωνείου Ορεστιάδας

Ως μία αιφνιδιαστική απόφαση, κόντρα στις διαβεβαιώσεις κάποιων που έκαναν λόγο, αν όχι για διατήρηση, τότε για αναβάθμιση του τελωνείου Ορεστιάδας, χαρακτήρισε την απόφαση για υποβάθμιση σε δομή β’ τάξης ο δήμαρχος Βασίλης Μαρίδης.

Η απόφαση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών έχει δημοσιευτεί στο ΦΕΚ εδώ και έναν μήνα περίπου και η εφαρμογή της θα ξεκινήσει την 1η Σεπτεμβρίου 2016. Εκτός από το τελωνείο Ορεστιάδας, σε β’ τάξης υποβαθμίζονται και τα τελωνεία της Κομοτηνής, της Δράμας και της Ξάνθης.

Μιλώντας στον Maximum FM και τον Δημήτρη Κολιό, ο δήμαρχος Ορεστιάδας σημείωσε πως «είναι καλές οι συγχωνεύσεις σε κάποια πράγματα, αλλά δεν μπορούμε να τα ισοπεδώνουμε όλα με αυτή τη λογική». Σημείωσε πως το τελωνείο της Ορεστιάδας, μετά από τις προσπάθειες του διευθυντή του, είχε καταφέρει να φέρει μία κινητή μονάδα ελέγχου στην περιοχή, αντιμετωπίζοντας με πολύ καλά αποτελέσματα το παραεμπόριο. Ο κ. Μαυρίδης αναφέρθηκε και στις διαβεβαιώσεις που έδιναν κάποιοι, ότι το τελωνείο είτε θα παρέμενε ως είχε, είτε ακόμη και θα αναβαθμίζονταν.

Διαβάστε ακόμη  Δεκάδες άνθρωποι με πολλά παιδιά περιμένουν σε νησίδα για να περάσουν απέναντι

«Ίσως δείξαμε κι εμείς κάποια αδράνεια, λόγω των διαβεβαιώσεων που είχαμε. Δεν θα πω ότι μας έπιασαν στον ύπνο, αλλά όταν μιλάς με κάποιους ανθρώπους και θεωρείς ότι είσαι σε καλό δρόμο, έχεις εμπιστοσύνη στα λεγόμενά τους. Τελικώς αποδεικνύεται πως άλλα λένε μπροστά σου, άλλα κάνουν από πίσω, κι άλλα ανακοινώνουν εν μία νυκτί».

Τέλος, ο δήμαρχος σημείωσε πως η αντίδραση του δήμου θα είναι έντονη και ως τον Σεπτέμβρη θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου, και με τη βοήθεια των βουλευτών, οι αρμόδιοι «να σκεφτούν πιο λογικά».

Newsroom Alexpoli.gr