Από ήττα σε ήττα ο Ζαμπούκης θα κληθεί να εφαρμόσει και πάλι το τεχνικό πρόγραμμα της αντιπολίτευσης

Άλλη μία οδυνηρή πολιτική ήττα υπέστη το βράδυ της Δευτέρας η δημοτική αρχή του Γιάννη Ζαμπούκη και ο ίδιος προσωπικά. Το τεχνικό πρόγραμμα της παράταξής του δεν συγκέντρωσε την πλειοψηφία των ψήφων στο δημοτικό συμβούλιο, κι έτσι θα αναγκαστεί να εφαρμόσει το πρόγραμμα της αντιπολίτευσης, για δεύτερη χρονιά στη σειρά και για όσο διάστημα απομένει μέχρι τη λήξη της θητείας του.

Η εισήγηση που παρουσίασε η δημοτική αρχή δέχθηκε έντονη κριτική, ιδιαίτερα για τα νέα έργα που προέβλεπε, τα οποία λίγο πολύ χαρακτηρίστηκαν ως έργα επιστημονικής φαντασίας και σε καμία περίπτωση ρεαλιστικά, πόσω μάλλον στην παρούσα οικονομική συγκυρία. Άλλωστε, οι προσδοκίες είναι για να καλλιεργούνται και τα μεγαλεπήβολα «θα» δεν κοστίζουν τίποτα. Θυμηθείτε το προεκλογικό πρόγραμμα του κυρίου Ζαμπούκη και συγκρίνετε το με την πραγματικότητα, 3,5 χρόνια μετά.

Διαβάστε ακόμη  Λευτέρης Χαμαλίδης: Θα είμαι υποψήφιος βουλευτής Έβρου με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

Ο κύριος Ζαμπούκης, σε μια προσπάθεια να μαζέψει τη νέα αυτή αποτυχία, εμφανίστηκε βέβαιος πως το τεχνικό πρόγραμμα της αντιπολίτευσης δεν θα λάβει το πράσινο φως από την Αποκεντρωμένη, καθώς, όπως είπε, δεν περιλαμβάνει εισήγηση της τεχνικής υπηρεσίας και αιτιολογική έκθεση. Ακόμη, όμως, κι αν γίνει αυτό, τα γεγονότα παραμένουν γεγονότα:

Η εισήγηση της δημοτικής αρχής έλαβε 15 ψήφους και της αντιπολίτευσης 17.