Στον εισαγγελέα θα οδηγηθούν οι πέντε συλληφθέντες συνοριοφύλακες

Οι προσαχθέντες συνοριοφύλακες, οι οποίοι και συνελήφθησαν, είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση εδώ και αρκετούς μήνες και ο τρόπος δράσης τους, βρισκόταν στο μικροσκόπιο των αρχών καθώς η συμπεριφορά τους, είχε κινήσει τις υποψίες. Έπειτα από την αξιοποίηση κατάλληλων πληροφοριών αναφορικά με την δράση τους, οι αρχές άρχισαν να ξετυλίγουν το κουβάρι της υπόθεσης.

Οι συλληφθέντες, έφεραν στην κατοχή τους πλήθος κινητών τηλεφώνων, τα οποία έπειτα από τις ενδελεχείς έρευνες των Αρχών εντοπίστηκαν. Όπως προκύπτει δε, μετά από την έρευνα του τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων της Ασφάλειας, οι συλληφθέντες φαίνεται να συνεργάζονταν με 4 ακόμη άτομα, των οποίων ο μόνιμος τόπος διαμονής είναι η Τουρκία.

Το υπουργείο προστασίας του πολίτη, με ανακοίνωση την οποία εξέδωσε αναφέρει:

«Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος συνελήφθησαν 5 αστυνομικοί που φέρονται να παρείχαν διευκόλυνση εισόδου μη νόμιμων αλλοδαπών ενώ διακριβώθηκε η δράση 4 αλλοδαπών που διαμένουν εκτός της ελληνικής επικράτειας Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 29 Μαΐου 2023,συνελήφθησαν 5 αστυνομικοί ως ύποπτοι για τα αδικήματα της δωροληψίας υπαλλήλου, κατάχρησης εξουσίας, παράβαση καθήκοντος και παράβαση του κώδικα μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης, ενώ διακριβώθηκε και η δράση 4 ακόμη αλλοδαπών που διαμένουν εκτός της ελληνικής επικράτειας.

Όπως προέκυψε από τη μέχρι στιγμής έρευνα, οι αστυνομικοί τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2022 ερχόμενοι σε επαφή με κυκλώματα που δρουν σε γειτονική χώρα, φέρονται να προέβαιναν σε πράξεις ή παραλείψεις που αποσκοπούσαν στη διευκόλυνση εισόδου στη χώρα μας πολιτών τρίτων χωρών.

Από τη συνδυαστική ανάλυση του υλικού που συγκεντρώθηκε, προέκυψε ότι οι ανωτέρω διευκόλυναν σε 12 τουλάχιστον περιπτώσεις την παράνομη είσοδο στο ελληνικό έδαφος αγνώστου αριθμού πολιτών τρίτων χωρών».

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

26.550 ευρώ,
59 κινητά τηλέφωνα,
12 power banks,
2.120 δολάρια Αμερικής,
850 λίρες Τουρκίας,
23 λίρες Αγγλίας,
77 Lei Ρουμανίας,
πλήθος χαρτονομισμάτων από χώρες της Ασίας και
τραπεζική κάρτα.

Διαβάστε ακόμη  Αλεξανδρούπολη: Κινητοποίηση φοιτητών κατά του νόμου Πιερρακάκη

Οι συλληφθέντες, με δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.