Απόφαση για αναβολή μονοδρόμησης της παραλιακής μέχρι…

Στον «πάγο» μπαίνει το σχέδιο της δημοτικής αρχής για μονοδρόμηση της παραλιακής οδού Αλεξανδρούπολης, από την οδό Κύπρου μέχρι την οδό Έλλης. Η αναβολή θα διαρκέσει όσο διάστημα χρειαστεί, μέχρι να απομακρυνθεί η Αστυνομική Διεύθυνση από το κέντρο της πόλης και μέχρι να υλοποιηθεί το έργο της ανατολικής περιφερειακής οδού.

Τέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο

Το θέμα απασχόλησε τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης το απόγευμα της Πέμπτης 14/3. Όπως ενημέρωσε το σώμα ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Κουκουράβας η μονοδρόμηση τμήματος της παραλιακής, από την Κύπρου έως την Έλλης, με φορά δυτική, περιλαμβάνονται στις κυκλοφοριακές ρυθµίσεις που προβλέπονται στην κυκλοφορική μελέτη της Αλεξανδρούπολης. Ωστόσο, με δεδομένο ότι η Αστυνομική Διεύθυνση εξακολουθεί να στεγάζεται επί της οδού Καραϊσκάκη, δηλαδή στο κέντρο της πόλης και επιπρόσθετα, ότι αναμένεται άμεσα η δηµοπράτηση του έργου κατασκευής του ανατολικού τµήµατος του περιφερειακού δρόµου της πόλης από το Υπουργείου Υποδοµών και Μεταφορών, προτείνεται να αναβληθεί η εφαρμογή της μονοδρόμησης, μέχρι να προχωρήσει η μεταφορά της αστυνομίας σε άλλο χώρο και να κατασκευαστεί ο ανατολικός περιφερειακός.

Διαβάστε ακόμη  ΤΖΟΚΕΡ: Με μόλις 3 ευρώ κέρδισε 2,6 εκατ. ευρώ –Σεκατάστημα ΟΠΑΠ στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης το τυχερό δελτίο

Έτσι, το έργο επέκτασης του ποδηλατοδρόμου επί της παραλιακής, που βρίσκεται σε εξέλιξη μαζί με την ανάπλαση, θα υλοποιηθεί µε τέτοιο τρόπο ώστε αφενός να κατασκευασθεί η διαπλάτυνση της πλατείας Φάρου εξασφαλίζοντας µία λωρίδα διπλής κατεύθυνσης, αφετέρου και µόλις αρθούν οι εκκρεµότητες, να προχωρήσει η μονοδρόμηση,  αποδίδοντας το παραλιακό µέτωπο στους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης.

Υπέρ της συγκεκριμένης αναβολής ψήφισαν 22 σύμβουλοι, κατά 6 (Μιχαηλίδης Π., Καρυπίδης Ιωαν., Ρηγοπούλος Ν., Τζανίδης Ν., ∆ευτεραίος Σ., ∆ραµανίδου Ν.,  και λευκό 7 (Ιντζεπελίδου-Συτµαλίδου Ελ. Φωτιάδης Απ., Γουµενίδης Ευαγγ., Βουλγαρίδης Ν., Μυτιληνός Ευαγγ., Μαυρίδης Κ., Αραµπατζής Κ.).

Σχόλιο του επικεφαλής της ΑΝΑ.Σ.Α Παύλου Μιχαηλίδη σχετικά με το θέμα

“Δεν καταψηφίσαμε για την αναβολή της μονοδρόμησης (δημόσια από καιρό έχω τονίσει πως η μονοδρόμηση θα είναι καταστροφική και ευτυχώς εισακούστηκα), αλλά για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα γίνουν σε σχέση με το ότι θα στενέψει η παραλιακή οδός κατά 3 ολόκληρα μέτρα για να γίνει ποδηλατόδρομος…Συνεπώς όχι στην μονοδρόμηση αλλά και όχι στην μείωση του πλάτους της Βασιλέως Αλεξάνδρου!”

ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΕΔΩ