Στον Έβρο βρέθηκαν από την Παρασκευή βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ που επισκέφθηκαν διάφορες περιοχές οι οποίες επλήγησαν από τη φωτιά του Αυγούστου και είχαν συναντήσεις με φορείς και πολίτες. Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, ο Γραμματέας του Τομέα Περιβάλλοντος του κόμματος Παναγιώτης Δημόπουλος μεταξύ άλλων υποστήριξε πως στον Έβρο δεν είχαμε νεκρούς από τις πυρκαγιές.
Συγκεκριμένα, ο κύριος Δημόπουλος είπε: «Στον Έβρο καταστράφηκαν 90.000 ελαιόδεντρα, άρα σημαντικό αγροτικό κεφάλαιο και 2.500 μελίσσια, κι επομένως όλα αυτά αποτελούν κομμάτι των στοιχείων που πρέπει να ανασυγκροτηθούν. Από τη μία έχουμε τα δάση και το φυσικό κεφάλαιο, από την άλλη πλευρά είναι σημαντικό ότι δεν έχουμε ανθρώπινες ζωές, σίγουρα αυτό είναι πολύ βασικό στοιχείο …»
Οι 19 άνθρωποι που βρήκαν φριχτό θάνατο όταν τους περικύκλωσαν οι φλόγες κοντά στη Δαδιά, όπου προσπάθησαν να βρουν καταφύγιο για να μην συλληφθούν καθώς είχαν μπει παράνομα στη χώρα, δεν υπάρχουν για τον κύριο Δημόπουλο; Ή δεν είναι ίδια η αξία των ζωών αυτών επειδή είχαν διαφορετική εθνικότητα;
Πάντως από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας στην εκδήλωση της Κυριακής από την Αλεξανδρούπολη εξέφρασε εντελώς διαφορετική άποψη για το θέμα από τον στενό συνεργάτη του. Όπως είπε, στις φωτιές του Έβρου, «υπήρξαν νεκροί. Μπορεί να ήταν μετανάστες, αλλά ήταν νεκροί, που δυστυχώς έχασαν τη ζωή τους με τραγικό τρόπο, μέσα σε αυτή την ακραία επίπτωση των καιρικών φαινομένων. Το λέω αυτό, επειδή έγινε συζήτηση στο δημόσιο διάλογο, όπως και για τους λόγους που συνέβη η τραγωδία αυτή».
Καλό θα είναι αν το ΠΑΣΟΚ θέλει όντως να πείσει ότι μπορεί να σώσει τη χώρα, να ξεκινήσει από τα βασικά, δηλαδή από το φροντίσει, έστω, να έχουν τα στελέχη του μία κοινή γραμμή για όλα τα ζητήματα…