Αποκατάσταση δασικού δικτύου 460 χλμ στον Έβρο, ασπίδα στις πυρκαγιές.

Σε  δασική έκταση 400.000 στρεμμάτων του Βορείου Έβρου παρεμβαίνει το Δασαρχείο Διδυμοτείχου για την συντήρηση και την αποκατάσταση της δασικής οδοποιίας.

Στην περιοχή που εκτείνεται μεταξύ  του χωριού Κυριακή του Δήμου Σουφλίου, των  πομακοχωρίων Ρούσσα και Χίλια, της περιοχής των Ασβεστάδων Διδυμοτείχου εως  του χωριού  Πεντάλοφος του Δήμου Ορεστιάδας ξεκίνησε εδώ και τρεις εβδομάδες πρόγραμμα βελτίωσης του δασικού δικτύου μήκους 460 χιλιομέτρων, συνολικού  ύψους 40.000 ευρώ  και τρίμηνης διάρκειας..

Η παρέμβαση γίνεται  τόσο για  την φύλαξη του δάσους όσο και για την πρόσβαση της Πυροσβεστικής υπηρεσίας  σε όλα τα σημεία στα πλαίσια τής αντιπυρικής προστασίας.

Διαβάστε ακόμη  Πανελλήνιο Εφήβων Final 4: Με το «δεξί» ο Εθνικός, 3-2 σε ματς «θρίλερ» τον Πανερυθραϊκό

Όπως δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο δασολόγος  του Δασαρχείου Διδυμοτείχου κ. Βασιλάκης Δημήτρης, «το πρόγραμμα είναι ετήσιο και φέτος ιδιαίτερα αναγκαίο, αφού οι πρόσφατες βροχοπτώσεις  έχουν προκαλέσει ιδιαίτερα μεγάλες ζημίες στο οδόστρωμα.

Οι καιρικές συνθήκες μέχρι στιγμής, ευνοούν δραματικά την πρόκληση πυρκαγιών γι αυτό θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι» κατέληξε.

Ερτ