Αποκλειστικό: Παραμένει το στρατιωτικό ενδιαφέρον των Η.Π.Α για την Αλεξανδρούπολη. Επαφές μακριά από τη δημοσιότητα

Τα δημοσιεύματα τις τελευταίες ημέρες κυρίως σε ιστοσελίδες που ασχολούνται με αμυντικά θέματα ήταν πολλά και ανέφεραν ότι η βάση ελικοπτέρων που σχεδίαζαν οι Αμερικάνοι στην Αλεξανδρούπολη, δε θα γίνει εδώ αλλά θα πάει…νοτιότερα. Αποτέλεσμα των πληροφοριών αυτών ήταν να προκύψουν ερωτηματικά για το αν τελικά οι Αμερικάνοι ξεχνούν οριστικά την Αλεξανδρούπολη…

Διασταυρωμένες πληροφορίες του alexpoli.gr αναφέρουν όμως ότι τις προηγούμενες ημέρες βρέθηκαν στην πόλη μας Αμερικάνοι αξιωματούχοι και είχαν πολύ σημαντικές επαφές. Οι συζητήσεις έγιναν υπό μυστικότητα και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας καθώς οι επαφές δεν είχαν να κάνουν τόσο με τη δημιουργία βάσης ελικοπτέρων στην περιοχή μας, ούτε δημιουργία βάσης γενικότερα αλλά με την αξιοποίηση της σημαντικής γεωστρατηγικής θέσης της Αλεξανδρούπολης με άλλους τρόπους.

Συχνή και πολυάριθμη παρουσία αν το σχέδιο προχωρήσει

Οι τρόποι αυτοί, αν τελικά το σχέδιο προχωρήσει, θα διασφαλίζουν μια γενικότερη οικονομική αναβάθμιση όχι μόνο του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης αλλά και της αγοράς γενικότερα καθώς η εμφάνιση τους στην περιοχή θα είναι και συχνή και…πολυάριθμη μέσω παρουσίας πλοίων στο λιμάνι.

Διαβάστε ακόμη  Ν. Γεωργιάδης: Οι ύβρεις, τα τιμολόγια του δημοσίου, η Τζόζεφιν και το…Κιλκίς!

Λόγω των φημολογιών και δημοσιευμάτων που αναπτύχθηκαν τα τελευταία 2 χρόνια για βάση στην περιοχή, των εξελίξεων με τους Ρώσους, αλλά και των λεπτών γενικότερα ισορροπιών στην ευρύτερη περιοχή, οι Αμερικάνοι αξιωματούχοι φαίνεται ότι προτιμούν πλέον να μην γνωστοποιούν τις επαφές που κάνουν εδώ. Αυτή άλλωστε δεν ήταν η πρώτη φορά που έκαναν τέτοιου είδους επαφές στην περιοχή. Ανάλογες επαφές γίνονται ανά διαστήματα τα τελευταία χρόνια και γίνονται χωρίς ανακοινώσεις και “διατυμπανισμούς”.

Θετικοί αλλά υπάρχουν πρακτικά ζητήματα για να λυθούν

Για να προχωρήσει το σχέδιο των Αμερικανών που συζητείται με τοπικούς αξιωματούχους στην Αλεξανδρούπολη, θα χρειαστεί πρώτα να λυθούν κάποια πρακτικά ζητήματα τα οποία όμως όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του alexpoli.gr “εξετάζονται και δρομολογούνται”. Μάλιστα η ομάδα των αξιωματούχων που βρέθηκε στην περιοχή μας τα τελευταία 24ωρα, είχε μαζί της και εξειδικευμένο προσωπικό για να εξεταστούν ακριβώς τα ζητήματα αυτά.

Ώρα δημοσίευσης 09:00 – 16 Σεπτεμβρίου 2018