Απολαυστικά Βουρδόλεια…σοφίσματα για τους εργαζόμενους του Πολυκοινωνικού

Φωτογραφία: sferikos.gr

Σε ένα απολαυστικό σόου επιδόθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης ο Αντιδήμαρχος Νεολαίας, Εθελοντισμού, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Ιματισμού και Αυτοματισμού (τα δύο τελευταία, δώρο από μας), Θόδωρος Βουρδόλης στη συζήτηση για την ανάγκη μονιμοποίησης των εργαζομένων του Πολυκοινωνικού.

Αρχικά, με σχεδόν ανακριτικό ύφος, ρώτησε την γγ του Συλλόγου Εργαζομένων Χρυσούλα Γκαϊτατζή, πόσοι μόνιμοι υπάλληλοι υπάρχουν στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, για να του απαντήσει πως είναι 39. Στη συνέχεια ρώτησε πόσοι παιδικοί σταθμοί θα μπορούσαν να λειτουργήσουν με αυτό τον αριθμό, δίχως δηλαδή τους συμβασιούχους. Η απάντηση ήταν μόνος ένας παιδικός σταθμός, την στιγμή που ο Δήμος έχει εννιά.

«Υπάρχει κάνεις που κρίνει ότι δεν είναι επιτακτική ανάγκη  να μείνουν οι εργαζόμενοι για να μπορούν να λειτουργήσουν όλοι οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου;» διερωτήθηκε ο κ. Βουρδόλης και η απάντηση που έχουμε να δώσουμε είναι ότι ναι, υπάρχει και είναι ο νομικός σύμβουλος του Δήμου, ο οποίος, όπως κατήγγειλε η αντιπολίτευση, σε δικαστήριο που έγινε για τη μονιμοποίηση 17 εργαζομένων του Πολυκοινωνικού «υποστήριξε τα συμφέροντα του Δήμου», σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, δηλαδή δεν δήλωσε ότι οι εν λόγω εργαζόμενοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Διαβάστε ακόμη  Σύλλογος Ελληνογαλλικής Φιλίας «La Maison d'Antoinette»: Μια παραμυθένια εξερεύνηση - Une exploration féérique

Και γι’ αυτό όμως ο κ Βουρδόλης είχε μία απάντηση – εξήγηση! «Η νομική υπηρεσία θα κατέβει κάτω και θα πει όχι. Αυτή είναι η δουλειά της (σ.σ. γιορτάζει κι αυτή κάθε 28η Οκτωβρίου άραγε; ) Σκοπός στόχος και δουλειά της νομικής  υπηρεσίας είναι τα συμφέροντα του Δήμου. Έτσι; Υπηρεσιακά. Αυτό δεν συνεπάγεται βέβαια ότι η βούληση, η πολιτική, ολόκληρου του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν μπορεί να εισακουστεί εκεί που πρέπει να εισακουστεί. Από την στιγμή που η απόφασή μας είναι ομόφωνη, όταν θα έρθει το ζήτημα εκεί που θα έρθει, σαφώς και θα παίξει το ρόλο που πρέπει να παίξει». (Πολύ συγκεκριμένη και to the point τοποθέτηση. Αν δεν βρέξει, δεν χιονίσει, να δεις που καλό καιρό θα κάνει, έλεγε η γιαγιά μου)

Κλείνοντας, να θυμίσουμε στον «πολύ» κ Βουρδόλη ότι ομόφωνη απόφαση στήριξης των εργαζομένων υπήρξε και την προηγούμενη φορά από το δημοτικό συμβούλιο, η δικαστική απόφαση όμως ήταν αρνητική. Όπως αρνητική ήταν και η θέση της νομικής υπηρεσίας που σίγουρα θα έπαιξε το ρόλο της. Εκτός κι αν έχει διακοσμητικό ρόλο και δεν μας το λέτε.