Από μακριά και με τα «χαιρετίσματα», που λέει κι ο λαός, έδειξαν το ενδιαφέρον τους βουλευτές και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, που παρά τις σοβαρές καταστροφές που υπέστη σχεδόν ολόκληρος ο Έβρος, από τις βροχές της Τρίτης, μέχρι σήμερα, Παρασκευή, δεν βρήκαν ακόμη τον δρόμο για να επισκεφθούν τα πλημμυρισμένα, να δουν από κοντά τα προβλήματα και να συναντήσουν φορείς και πληγέντες.

Μέσα από δηλώσεις στα social media, ως επί το πλείστον, στέλνουν άνευ ουσίας μηνύματα και αναλίσκονται σε ανέξοδες δεσμεύσεις, δίχως κανείς, ιδιαίτερα από τα κυβερνητικά στελέχη, να μιλά για την «ταμπακιέρα». Δηλαδή, για το πώς και πότε θα γίνουν τα αντιπλημμυρικά έργα που χρειάζεται η περιοχή μας, ώστε να μην απειλούμαστε κάθε φορά από μία σφοδρή νεροποντή, ή από τα φράγματα των Βουλγάρων. Κανείς δεν ανέλαβε καμία ευθύνη, κανείς δεν κατέθεσε ούτε μία συγκεκριμένη πρόταση, για παράδειγμα, για το χάλι του δρόμου του Προβατώνα, που έκοψε το νομό στα δύο για ώρες, ή για τη «λιμνοθάλασσα» του αεροδρομίου. 

Διαβάστε ακόμη  Σε απόγνωση οι έμποροι της Αλεξανδρούπολης με τα τερτίπια της κυβέρνησης

Όλοι είναι συγκλονισμένοι και στο πλευρό των πολιτών, κανείς όμως δεν ήταν σε θέση, από την κυβέρνηση, αλλά και από τα τοπικά της στελέχη που βρίσκονται σε καίριες θέσεις, να πουν τι πρέπει να γίνει από εδώ και στο εξής. Όλοι μιλούν για καταγραφή των ζημιών και για μικροπαρεμβάσεις, οι οποίες λύνουν μόνο επιφανειακά τα προβλήματα, μέχρι την επόμενη καταστροφή.

Οι κάτοικοι του Έβρου περιμένουν μάταια να δουν επιτέλους έργα, κι όχι άλλα λόγια, τα οποία, κάποτε, τουλάχιστον, τους έλεγαν εκ του σύνεγγυς.. Τώρα, μόνο μέσω facebook και γραφείων τύπου.