Απόπειρα συσκότισης: Η ΝΔ παίζει καθυστερήσεις στην κλήση Ράμμου για τις υποκλοπές

Παρά την προσπάθεια καθυστέρησης από πλευράς ΝΔ, η κλήση του Χρήστου Ράμμου στην Επιτροπή Θεσμών είναι αναπόφευκτη. Για “συνωμοσία και συσκότιση” κάνει λόγο ο Γ. Κατρούγκαλος.

Και όμως συνέβη: Η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, επιθυμεί να ενημερώσει την Βουλή για τις έρευνες και τα στοιχεία που διαθέτει σχετικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών και η Νέα Δημοκρατία…αρνείται!

Η συνθήκη αυτή επικράτησε σήμερα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής μετά την επιστολή του προέδρου της ΑΔΑΕ Χρήστου Ράμμου στην οποία εκδήλωσε την διαθεσιμοτητά του προκειμένου να ενημερώσει την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για τα δεδομένα που έχει συγκεντρώσει από τις που παρόχους επικοινωνίας.

Αυτά που σύμφωνα με όσα έχει αποκαλύψει το NEWS 24/7 τεκμηριώνουν 6 παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων ανάμεσα στους οποίους ένας υπουργός και στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Θανάσης Μπούρας καθώς και οι βουλευτές μέλη της Νέας Δημοκρατίας δεν θέλησαν να καλέσουν τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ στην επιτροπή το ταχύτερο δυνατόν. Αντιθέτως φέρεται να εξέφρασαν ενστάσεις ακόμη και για την αρμοδιότητα της ΑΔΑΕ να διεξάγει έρευνες. Τακτική που προκάλεσε την αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης η οποία και αποχώρησε καταγγέλοντας.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι είναι αναπόφευκτη η κλήση της ΑΔΑΕ και του Χρήστου Ράμμου στην Επιτροπή Θεσμών.Αυτό επειδή η αντιπολίτευση μπορεί να χρησιμοποιήσει διάταξη του Κανονισμού της Βουλής που προβλέπει κλήση προσώπων σε ακρόαση με αίτημα των 2/5 των μελών της.

Το μόνο ζήτημα που υφίσταται είναι πως η χρήση του δικαιώματος μπορεί να γίνει μία φορά τον μήνα και έχει εξαντλήθεί για τον μηνα Ιανουάριο. Παρόλα αυτά το αργότερο έως το τέλος Φεβρουαρίου τα στοιχεία της ΑΔΑΕ μπορούν να έχουν φτάσει στο κοινοβούλιο.

Διαβάστε ακόμη  «Άνοιξε ο χορός» των ανακοινώσεων ψηφοδελτίων- οι διεργασίες των κομμάτων για τα ψηφοδέλτια του Έβρου

Η δήλωση Κατρούγκαλου

Όπως επισήμανε σε δήλωσή του ο Γιώργος Κατρούγκαλος, μέλος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, “η πλειοψηφία της ΝΔ στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας αποφάσισε ουσιαστικά την αυτοκατάργησή της, να μην ασκήσει δηλαδή τις αρμοδιότητες που προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής,ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ, ο κ. Ράμμος ζήτησε να προσέλθει και να ενημερώσει την Επιτροπή για θέματα της αρμοδιότητάς του. Βουλευτές της πλειοψηφίας επιτέθηκαν στον ίδιο και στην Αρχή με προσβλητικές και ανοίκειες εκφράσεις αυτοκαταργώντας τις αρμοδιότητες της Επιτροπής”.

Συνέχισε επισημαίνοντας πως η τακτική αυτή εντάσσεται σε μια “προσπάθεια, συνωμοσίας, θα έλεγα συσκότισης, που θέλει να επιβάλει η Κυβέρνηση στο μέγα αυτό σκάνδαλο των υποκλοπών”. Τονίζοντας πως “δυστυχώς δεν αποτελεί μεμονωμένο γεγονός, η απαράδεκτη σήμερα στάση της ΝΔ. Είναι ένας ακόμη κρίκος σε μία σειρά εκτροπών από το Σύνταγμα με τελευταία την αντισυνταγματική γνωμοδότηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, που καταδικάστηκε σύσσωμα από το σύνολο των συνταγματολόγων.

Η ΝΔ δεν θα μπορέσει να κρατήσει μακριά από τις ευθύνες του τον Πρωθυπουργό, ο οποίος βαρύνεται τόσο για το σκάνδαλο καθεαυτό των υποκλοπών όσο και για την προσπάθεια κουκουλώματός του.Θα έρθει ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ να καταθέσει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας με τις δυνατότητες που δίνει στην αντιπολίτευση ο Κανονισμός της Βουλής.Το στίγμα όμως της σημερινής αντικοινοβουλευτικής τακτικής θα βαραίνει για πάντα τη ΝΔ”.

Πηγή