Αποστολάκης σε Τσίπρα για ανασχηματισμό: «Πρόεδρε με παγίδευσαν»


Το φιάσκο του ανασχηματισμού είναι γεγονός. Το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας είναι άκυρο και ο Ευάγγελος Αποστολάκης δεν μπήκε στην κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ευάγγελος Αποστολάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα, λίγο πριν απορρίψει την θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας.

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης επικοινώνησε με τον Αλέξη Τσίπρα, λίγη ώρα πριν απορρίψει την υπουργοποίηση του στον ανασχηματισμό.

Ο πρώην υπουργός Άμυνας είπε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, πως σχεδιάζει να μην αποδεχτεί την θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας, ενώ ξεκαθάρισε ότι παραλίγο να υπάρξει «θύμα».

«Πρόεδρε με παγίδευσαν», τόνισε χαρακτηριστικά στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ διευκρίνισε πως θα δεχόταν «μόνο εάν υπήρχε η δική σου συναίνεση και των άλλων κομμάτων».

Παράλληλα, ο Ευάγγελος Αποστολάκης φέρεται πως είπε ότι έλαβε διαβεβαιώσεις από το Μαξίμου ότι υπήρχε συναίνεση, ενώ είπε πως κατανοεί την αρχική οργή του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όπου αποτυπώθηκε στις ανακοινώσεις και τις διαρροές της Κουμουνδούρου.

Νέα ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την απόφαση του Ευάγγελου Αποστολάκη να μην κάνει, τελικά, δεκτή την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη ν’ αναλάβει το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, την οποία έκανε γνωστή μέσω του iEidiseis.

Από την Κουμουνδούρου υποστηρίζουν ότι φαίνεται πως ο κ. Μητσοτάκης επιχείρησε να παγιδεύσει τον κ. Αποστολάκη, για τον οποίο αναφέρει πως «υπάρχουν στο δημόσιο βίο και άνθρωποι έντιμοι, που θεωρούν την αξιοπρέπεια σημαντικότερη από τα αξιώματα».

Διαβάστε ακόμη  Ακρίβεια: Πλήρης απουσία ελέγχων στην αγορά και μέτρα που δεν εφαρμόζονται

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο πολυδιαφημισμένος ανασχηματισμός του κ. Μητσοτάκη εξελίσσεται τελικά σε παγκοσμίων διαστάσεων ιστορικό φιάσκο. Τελικά έμεινε με τους ακροδεξιούς που υπουργοποίησε και τις απαράγραπτες ευθύνες του για την αποτυχία του «επιτελικού κράτους».

Όπως προκύπτει, από τη δήλωση του κ. Αποστολάκη, ο κ. Μητσοτάκης επιχείρησε να τον παγιδεύσει, ανακοινώνοντας την υπουργοποίησή του χωρίς τη συναίνεσή του.

Μάλλον θα συνειδητοποίησε ότι δεν ενστερνίζονται όλοι την οικογενειακή του παράδοση. Υπάρχουν στο δημόσιο βίο και άνθρωποι έντιμοι, που θεωρούν την αξιοπρέπεια σημαντικότερη από τα αξιώματα».

Τι είπε ο Ευάγγελος Αποστολάκης στο iEidiseis και στον Βασίλη Σκουρή:

«Αυτό έγινε με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει μια διακομματική συναίνεση. Αυτή ήταν η μία προϋπόθεση για ανεξάρτητο υπουργείο, στο οποίο συμφώνησε ο κ. Μητσοτάκης. Το ένα τηρήθηκε σε ότι αφορά το υπουργείο. Δεν υπήρχε διακομματική στήριξη ή συζήτηση μεταξύ τους. Εγώ δεν αποφεύγω την ευθύνη. Αλλά δεν μπορώ να αποδεχθώ μία πρόταση που δεν έχει διακομματική υποστήριξη για ένα εθνικό ζήτημα. Με τιμά ιδιαίτερα η πρόταση του πρωθυπουργού, αλλά θα έπρεπε να έχει διακομματική υποστήριξη».