“Αποθεώνεται” το μετάξι Σουφλίου από το Αssocieted Press!

Εκτενές άρθρο για το Σουφλί και ειδικότερα το μετάξι, σήμα κατατεθέν της περιοχής και με τίτλο : “Οι ελληνικές επιχειρήσεις μόδας αναζωογονούν την αιώνια παράδοση του μεταξιού” , ανάρτησε το ειδησεογραφικό δίκτυο παγκόσμιου βεληνεκούς “ASSOSIETED PRESS” !

Μεταξύ άλλων, στο άρθρο της η Iliana Mier, κάνει ιστορική αναδρομή στη σηροτροφία, αναφέροντας χαρακτηριστικά: “Το Σουφλί, που βρίσκεται στην απομακρυσμένη περιοχή της βορειοανατολικής Θράκης στην Ελλάδα, γνώρισε την αιώνια παράδοση της εκτροφής μεταξοσκωλήκων, την ύφανση αλλά και το θάνατο, κατά τη δεκαετή οικονομική κρίση που έπληξε τη χώρα. Η πόλη δε, είχε ήδη υποστεί ένα σοβαρό πλήγμα όταν φθηνότερα κινεζικά και ινδικά μεταξωτά υφάσματα πλημμύρισαν την αγορά κατά τη δεκαετία του 1990. Οι εταιρείες που κατάφεραν να επιβιώσουν στη συνέχεια “αποτελειώθηκαν” αργότερα κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης που ξέσπασε το 2008″.

Ωστόσο σήμερα, σύμφωνα με το άρθρο, το μετάξι Σουφλίου φαίνεται να “αναγεννάται” και αυτό εξ αιτίας της προτίμησης που δείχνουν σε αυτό κυρίως ελληνικές εταιρείες μόδας, όπως αυτή της συζύγου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, Μάρέβα.

Διαβάστε ακόμη  Συνελήφθη ο διακινητής που “εισέβαλε” μετά από καταδίωξη, σε αυλή σπιτιού στο Νεοχώρι Ορεστιάδας

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ: https://apnews.com/4f49fe69b36f4d8a93c3168970846bd0?utm_medium=AP_Europe&utm_source=Twitter&utm_campaign=SocialFlow&fbclid=IwAR3ZWcNWtUNacfMrY5f63YfcryW5I0HrOXdWbGey9gzfq-6iUAdV5kHiZ6E