Αποζημιώσεις – ψίχουλα επιφυλάσσει ο Όμιλος Κοπελούζου σε δικαιούχους για τη διέλευση του αγωγού LNG

Για αποικιοκρατική λογική και κινήσεις εν κρυπτώ κατηγορούν τον Όμιλο Κοπελούζου οι ιδιοκτήτες γης από τις εκτάσεις των οποίων θα διέλθει το χερσαίο τμήμα του αγωγού, ώστε, από την παραλία του Απαλού, να συνδεθεί με το σύστημα του ΕΣΦΑ στο ύψος της Αμφιτρίτης.

Σε επιστολή τους προς τον πρόεδρο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, οι ιδιοκτήτες κάνουν λόγο για «ψίχουλα» με τα οποία σκοπεύει να αποζημιώσει τους ιδιοκτήτες η εταιρεία.

«Το 2021 καθορίστηκαν οι τιμές που αφορούν στη γη και τα επικείμενα σε αυτή χωρίς να γνωρίζουμε ποια ήταν εκείνα τα κριτήρια που λήφθηκαν για τον προσδιορισμό τους.

Μια πρώτη ανάγνωση που κάναμε με τα χαρτιά που έχουμε σήμερα στα χέρια μας, διαπιστώνουμε ότι η εταιρεία θα κληθεί να μας καταβάλλει κυριολεκτικά «ψίχουλα» και δεν έχει καμία σχέση με την στάση και τη συμπεριφορά δύο άλλων εταιρειών οι οποίες εγκατέστησαν ομοίως αγωγούς για τη διέλευση φυσικού αερίου σε προγενέστερο χρόνο» σημειώνουν, επισημαίνοντας ότι «βλάπτονται βάναυσα τα οικονομικά συμφέροντά μας». Παράλληλα, καταγγέλλουν τον Όμιλο Κοπελούζου ότι «κινήθηκε εν κρυπτώ και παραβύστω χωρίς καμία επαφή μαζί μας, χωρίς να λάβει υπόψη τις ιδιαιτερότητες της κάθε έκτασης γης από την οποία θα διέλθει ο αγωγός με δύο λόγια μας έγραψε στα «παλαιότερα των υποδημάτων της». Η εταιρία αυτή,  ενήργησε, δηλαδή, με αποικιοκρατική λογική γεγονός το οποίο δεν ταιριάζει στον πολιτισμό μας, ούτε στο γεγονός ότι ανήκουμε ως χώρα στον σκληρό πυρήνα των χωρών της ΕΕ».

Διαβάστε ακόμη  Απασφάλισε κατά Βελόπουλου και Παπαδάκη ο Εβρίτης Μ. Κίρκος

Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης, με τους ιδιοκτήτες να ζητούν τη συμπαράσταση του σώματος στον δίκαιο αγώνα τους.