Αραμπατζής: «Σφαγιάστηκα πολιτικά… Εισπράττω αδιαφορία και απαξίωση»

«Δεν άρχισα να διαφωνώ και να εκφράζω τη γνώμη μου επειδή σφαγιάστηκα πολιτικά, αλλά το αντίθετο. Σφαγιάστηκα πολιτικά επειδή πάντα εξέφραζα τη γνώμη μου κι επειδή διαφωνούσα όταν έκρινα ότι πρέπει να διαφωνήσω. Αυτό το γνωρίζουν όλοι μέσα στο Δήμο» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης ο τέως Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και δημοτικός σύμβουλος Κυριάκος Αραμπατζής.

Όπως είπε μάλιστα, ενόψει της συζήτησης και ψήφισης του προϋπολογισμού του Δήμου για το 2022, στη συνεδρίαση της 15ης Δεκεμβρίου, παρά το γεγονός ότι ζήτησε εδώ και βδομάδες το προσχέδιο, ώστε να καταθέσει απορίες και προτάσεις, υπήρξε απόλυτη αδιαφορία, ενώ και στο θέμα του τεχνικού προγράμματος δεν ζητήθηκε καν η άποψή του  κι ας ήταν αντιδήμαρχος και ας είναι ο τομέας των τεχνικών έργων ο επαγγελματικός του χώρος. Ωστόσο, τόνισε πως είναι θετικός στο να ψηφίσει την πρόταση της δημοτικής αρχής για τον προϋπολογισμό, αφού όμως ρωτήσει και λάβει τις απαντήσεις που χρειάζεται.

Ο κ. Αραμπατζής αναφέρθηκε στο θέμα της υπερψήφισης της πρότασης της αντιπολίτευσης για το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου, και όχι της πρότασης της δημοτικής αρχής, που τελικώς δεν εγκρίθηκε, σημειώνοντας πως δεν ήταν κίνηση στείρας αντιπολίτευσης, αλλά μία προσφορά ευκαιρίας προς τον Δήμαρχο, ώστε να εκμεταλλευτεί συγκεκριμένα χρηματοδοτικά εργαλεία, που είτε είναι ήδη ανοιχτά είτε θα ανοίξουν σύντομα.

«Το τεχνικό πρόγραμμα που είχε κατατεθεί (σ.σ. από τη δημοτική αρχή) δεν είχε προγράμματα πάνω στα οποία θα μπορούσαμε να πατήσουμε», αναφέροντας ως παράδειγμα το έργο της ανάπλασης του ιστορικού κέντρου: «Τώρα είναι ανοιχτό μόνο το Πράσινο Ταμείο, είναι ανοιχτή εδώ κι έξι μήνες η πρόσκληση, δυστυχώς ο δήμος μας δεν έχει καταθέσει κάποια πρόταση ακόμη. Με την προηγούμενη πρόσκληση είχαμε εντάξει την ανάπλαση των πεζοδρόμων του ιστορικού κέντρου, έχουν μείνει όμως εκτός ο πεζόδρομος της Ακαδημίας και ακόμη 2-3. Με την τωρινή πρόσκληση, υπάρχει ευκαιρία ολοκλήρωσης του έργου του ιστορικού κέντρου, με την ανάπλαση όλων των πεζοδρόμων ως ολοκληρωμένο έργο. Είναι περίεργο που ο δήμος δεν έχει καταθέσει πρόταση, δεν ξέρω για ποιο λόγο. Η μελέτη είναι σχεδόν τελειωμένη από την υπηρεσία».

Διαβάστε ακόμη  Πόλη & Πολίτες: Στέλεχος της δημοτικής αρχής κατακεραυνώνει την παράταξη Ζαμπούκη

Επιπλέον, ο ίδιος ανέφερε πως υπάρχει στασιμότητα και στο κρίσιμο θέμα της κατασκευής σχολικών κτιρίων, τα οποία έχει τόσο μεγάλη ανάγκη η περιοχή.

«Έπρεπε να έχει ξεκινήσει η εκπόνηση μελετών για σχολεία, οι μελέτες αυτές είναι χρονοβόρες και απαιτούν πολλές εγκρίσεις που θέλουν χρόνο. Πρέπει  να ξεκινήσουν οι μελέτες από τώρα, ώστε να υπάρχει ετοιμότητα και ωριμότητα των προτάσεων όταν ανοίξουν οι προσκλήσεις. .. Για παράδειγμα,  για το 13ο Δημοτικό πρέπει να ξεκινήσει η διαδικασία, υπάρχει χώρος, είχαμε συνεννοηθεί με την Πρωτοβάθμια πού θα οριοθετηθεί. Επίσης, υπάρχει και το θέμα του μουσικού σχολείου. Για να έχουμε δυνατότητα ένταξης των έργων αυτών, θα πρέπει οι μελέτες από αύριο να ξεκινήσουν».

Στη συνέχεια ο κ. Αραμπατζής σημείωσε πως «δεν άρχισα να διαφωνώ και να εκφράζω τη γνώμη μου επειδή σφαγιάστηκα πολιτικά, αλλά το αντίθετο. Σφαγιάστηκα πολιτικά επειδή πάντα εξέφραζα τη γνώμη μου κι επειδή διαφωνούσα όταν έκρινα ότι πρέπει να διαφωνήσω. Και τη γνώμη μου και τις αντιθέσεις μου, εκεί που έπρεπε να στηρίξω την άποψή μου την στήριζα, μάλλον δεν έπρεπε να έχεις και πολύ μεγάλη ελευθέρια έκφρασης.. Σεβαστό, ο καθένας κάνει πολιτική με τη δική του κριτική ικανότητα και με τον δικό του τρόπο που θέλει να διοικήσει ένα δήμο, για αυτό  κρινόμαστε»

Για το «κορυφαίο πολιτικό γεγονός της ψήφισης του προϋπολογισμού», στις 15/12, είπε ότι  έστειλε εδώ και βδομάδες email στην Aντιδημαρχία Oικονομικών, ζητώντας να λάβει το προσχέδιο του προϋπολογισμού, για να καταθέσει απορίες και προτάσεις, όμως, όπως τόνισε, «η απαξίωση ήταν απόλυτη, δεν πήρα ούτε καν απάντηση … Δεν έχω διάθεση να κάνω στείρα αντιπολίτευση. Όταν έρθει η ώρα για να εκφράσουμε τις απορίες μας πάνω στον προϋπολογισμό, κι εγώ θα ρωτήσω όσα θέλω, θα πάρω απαντήσεις, ελπίζω… έχω πρόθεση θετική, αλλά πρέπει πρώτα να εκφράσουμε απορίες και να πάρουμε απαντήσεις».

Ενώ, προέβη σε μία ακόμη καταγγελία, λέγοντας ότι 45 δευτερόλεπτα αφότου καταψήφισε το τεχνικό πρόγραμμα της δημοτικής αρχής, διεγράφη από τη διαδικτυακή ομάδα της παράταξης Ζαμπούκη, στην οποία τα μέλη της ενημερώνονταιi και συζητούν διάφορα θέματα…