Προχωρούν οι διαδικασίες προσλήψεων που θέτει ως «προαπαιτούμενα» για τη δωρεά το ίδρυμα «Σταυρός Νιάρχος». Διαψεύδει την ΠΟΕΔΗΝ ο διοικητής του ΠΓΝΕ Δ. Αδαμίδης: «Εξυπηρετείται μεγάλος αριθμός ασθενών από τα υπάρχοντα μηχανήματα και μάλιστα και από άλλους νομούς»
Σε αγώνα δρόμου για να εκπληρώσει τα «προαπαιτούμενα» βρίσκεται αυτό το διάστημα και η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Έβρου, προκειμένου μέσα στους επόμενους μήνες, να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση του υπερσύγχρονου γραμμικού επιταχυντή στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.
Το νέο μηχάνημα ακτινοθεραπείας, που αποτελεί μία δωρεά ύψους περίπου 2 εκατομμυρίων ευρώ του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», θα συμβάλλει σημαντικά στην αποτελεσματικότερη, ασφαλέστερη, γρηγορότερη και πιο ολοκληρωμένη θεραπεία των καρκινοπαθών όλης της ΑΜΘ. Ωστόσο, προκειμένου να γίνει η προμήθεια του μηχανήματος και στη συνέχεια η εγκατάστασή του, έχουν τεθεί ορισμένοι όροι, που έχουν να κάνουν με την πρόσληψη και την εκπαίδευση του απαιτούμενου προσωπικού.
Μιλώντας στη «ΓΝΩΜΗ», ο διοικητής του ΠΓΝΕ Δημήτρης Αδαμίδης σημείωσε πως ήδη έχει προσληφθεί ένας επιπλέον ακτινοθεραπευτής, ενώ εντός 20ημέρου ολοκληρώνεται η κρίση για άλλους δύο και θα ακολουθήσει ο διορισμός τους. Επίσης, βγήκε η προκήρυξη του ΑΣΕΠ για τις θέσεις των επιπλέον ακτινοφυσικών και των τεχνολόγων ακτινολογικού. Παράλληλα, σημείωσε πως από τους τρεις υπάρχοντες ακτινοφυσικούς, ο ένας βρίσκεται ήδη σε διαδικασία εκπαίδευσης για το νέο μηχάνημα.
Συντηρήσεις μηχανημάτων ύψους 722.000 ευρώ
Εντωμεταξύ, σε χθεσινό δημοσίευα των «Νέων», το οποίο βασίζεται σε στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ, αναφέρεται πως «το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεαγένειο στη Θεσσαλονίκη αποτελεί νοσηλευτικό ίδρυμα πυλώνα για τους ασθενείς της Βόρειας Ελλάδας, αφού οι γραμμικοί επιταχυντές στα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία Αλεξανδρούπολης και Λάρισας είναι τόσο παλαιά που συχνά τίθενται εκτός λειτουργίας». Ο κ. Αδαμίδης σημείωσε πως οι καρκινοπαθείς, όχι μόνο του Έβρου, αλλά από αρκετούς άλλους νομούς εξυπηρετούνται από τον γραμμικό επιταχυντή του ΠΓΝΑ, ενώ το ίδιο ισχύει και για τις χημειοθεραπείες, για τις οποίες έχει αυξηθεί σημαντικά το τελευταίο διάστημα ο αριθμός των ασθενών που καταφεύγουν στο ΠΓΝΑ, από την ευρύτερη βόρεια Ελλάδα. Ο διοικητής αναφέρθηκε στο πρόγραμμα συντηρήσεων των μηχανημάτων του νοσηλευτικού ιδρύματος που αφορά συνολικά 9 ομάδες μηχανημάτων, συνολικού εκτιμώμενου κόστους 722.000 ευρώ.
«Μία από τις πρώτες αποφάσεις που έλαβε η παρούσα διοίκηση, μόλις ανέλαβε καθήκοντα, ήταν να προχωρήσει στη σύναψη νέων συμβάσεων συντήρησης, καθώς, στην εποχή των μνημονίων, όποιες συμβάσεις είχαν λήξει, δεν ανανεώνονταν… Βάλαμε συγκεκριμένες προτεραιότητες και καταλήξαμε σε 9 ομάδες μηχανημάτων, για τα οποία τρέχουν συμβάσεις συντήρησης. Ξεκινήσαμε από τον τεχνητό νεφρό και προχωράμε στα υπόλοιπα».
Πηγή: gnomionline.gr