Αρχίζουν τα έργα για τα διόδια στη Μέστη, οι κινητοποιήσεις ακόμη… προγραμματίζονται

Με…υποδειγματική ηρεμία (ίσως και αδιαφορία) φορείς και κάτοικοι παρακολουθούν να υλοποιείται πλήρως και ταχύτατα το σχέδιο του ΤΑΙΠΕΔ για τη δημιουργία νέων σταθμών διοδίων στην Εγνατία Οδό, με τελικό στόχο την ιδιωτικοποίησή της.

Μάλιστα, από χθες 29/3, άρχισε η κατασκευή του σταθμού διοδίων της Μέστης από την εταιρεία ΑΚΤΩΡ. Οι φορείς σε Έβρο και Ροδόπη κάνουν λόγο για κινητοποιήσεις, οι οποίες, όπως λένε, θα εστιάζουν στο αίτημα για λειτουργία αναλογικού συστήματος διοδίων και όχι μετωπικού, στο πνεύμα του ‘το μη χείρον, βέλτιστον’. Το θέμα, βεβαίως, είναι ότι οι πολίτες θα επιβαρυνθούν με ένα ακόμη χαράτσι, το οποίο αποφασίστηκε επί υπουργίας Χρυσοχοϊδη και υλοποιείται επί υπουργίας Σπίρτζη, κάνοντας το κόστος και της παραμικρής μετακίνησης αβάστακτο για πολλά νοικοκυριά και επαγγελματίες.

Διαβάστε ακόμη  «Προοπτική Πολιτών» η νέα παράταξη που προέκυψε μετά την απόσυρση του «Πόλη και Πολίτες»

Τέλος, σημειώνεται ότι η τροχαία της Ροδόπης, ενόψει της έναρξης των έργων, εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την εφαρμογή των παρακάτω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων:

«Για την ομαλή και ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων, καθώς και την αποφυγή της ταλαιπωρίας του κοινού, κατά τη διάρκεια εργασιών στα πλαίσια της κατασκευής του σταθμού διοδίων Μέστης, από αύριο (29-3-2017) έως την 28 Ιουλίου του 2017, στην Εγνατία Οδό και συγκεκριμένα στο τμήμα μεταξύ του Ανισόπεδου Κόμβου ΒΙ.ΠΕ Κομοτηνής και του Ανισόπεδου Κόμβου Μέστης, θα διακόπτεται τμηματικά η κυκλοφορία των οχημάτων στη μία από τις δύο λωρίδες κυκλοφορίας. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα πραγματοποιείται, με κατάλληλη σήμανση, από το ελεύθερο τμήμα της οδού».