Αρνητικά τα σχόλια από τους πολίτες σχετικά με την νέα ανάπλαση στον πεζόδρομο στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης

Τα ποικίλα αρνητικά σχόλια πολιτών έχει προκαλέσει η νέα ανάπλαση στον πεζόδρομο στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης. Ανάμεσα σε όσα συζητούν μεταξύ τους πολίτες της Αλεξανδρούπολης, πέρα από την κοπή των δένδρων, την καταστροφή του ριζικού τους συστήματος και την κακόγουστη για κάποιους ανάπλαση, φαίνεται πως κατά την διάρκεια των εργασιών της έρχονται και άλλα προβλήματα στην επιφάνεια τα οποία συζητούνται. Προβλήματα που σχετίζονται με την καθημερινότητα μιας συγκεκριμένης μερίδας πολιτών, που θα χρησιμοποιούν τμήματα του συγκεκριμένου πεζόδρομου για την καθημερινή τους βόλτα.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με όσα κατήγγειλε κάποιος αναγνώστης στο e-evros, δημιουργείται εντονότατο πρόβλημα αναφορικά με την κυκλοφορία των τυφλών συμπολιτών μας, εντός του πεζόδρομου και συγκεκριμένα με τα γνωστά κίτρινα πλακάκια με τις λωρίδες, που κατευθύνουν την κίνηση ανθρώπων που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης.

Στο μεγαλύτερο τμήμα του πεζόδρομου υπάρχει απουσία λωρίδας όδευσης τυφλών. Στα δύο σημεία στα οποία υπάρχει κίτρινη λωρίδα για άτομα με προβλήματα όρασης, είναι στην γωνία των οδών Νικηφόρου Φωκά με Δικαστηρίων και στην οδό Νικηφόρου Φωκά με οδό Ειρήνης. Όπως είναι ορατό από τις φωτογραφίες που συνοδεύουν την καταγγελία, εντός των 4ων μέτρων της κίτρινης λωρίδας για άτομα με προβλήματα όρασης, παρεμβάλλεται μία μεταλλική σχάρα για την συγκέντρωση των βρόχινων υδάτων, καθιστώντας απολύτως ριψοκίνδυνη και επικίνδυνη την διέλευση ατόμων με προβλήματα όρασης.

Διαβάστε ακόμη  Ασφυκτιούν τα νεκροταφεία στην Άνθεια – Ζητείται λύση από τη δημοτική αρχή

Ας μπει λοιπόν κάποιος από εμάς, στην θέση ενός συμπολίτη μας με προβλήματα οράσεως, ο οποίος προσπαθώντας να περπατήσει στον πεζόδρομο και κάνοντας χρήση μπαστουνιού ανίχνευσης φτάνει στην μεταλλική σχάρα συγκέντρωσης των βρόχινων υδάτων και προσπαθεί να βρει το φως του κινδυνεύοντας χτυπήσει και να τραυματιστεί.

Φωτογραφίες άρθρου: e-evros.gr