ART TRACES : Δύο Εβρίτες ως το Τέλος του Κόσμου!

Ο Συμεών και η Άννα… η Άννα και ο Συμεών… δυο ανήσυχα πνεύματα και δυο υπέροχα παιδιά… προς αναζήτηση του «Τέλους του Κόσμου»!

Δημιουργοί της ομάδας ART TRACES με στόχο μέσω της τέχνης να αποτυπώσουν και να καταγράψουν τη ζωή, τη παράδοση και τον πολιτισμό των ανθρώπων οι οποίοι «κουβαλάνε» μια αρχέγονη κληρονομιά και η ιστορία του λαού τους είναι ακόμη ζωντανή στην κοσμοαντίληψή τους!

Στις 12 Σεπτεμβρίου 2019, λοιπόν το ταξίδι τους ξεκινά από το Camino De Santiago (τον δρόμο του Αγιού Ιακώβου). Θα ακολουθήσουν το Camino Frances έναν από τους πολλούς δρόμους που οδηγεί στην Ισπανική πόλη Compostela και σκοπός τους είναι να φτάσουν στο Finisterre.

Ο δρόμος του Αγίου Ιακώβου είναι ένα μεσαιωνικό προσκύνημα το οποίο ξεκίνησε τον 9ο αιώνα όταν κοντά στην πόλη της Compostela βρέθηκε ένας τάφος που πιστεύεται ότι είναι ο τάφος του Αποστόλου Ιάκωβου. Από τότε πολλοί προσκυνητές περπατουν με σκοπό να προσκυνήσουν τον τάφο του Αγίου. 

Ο Συμεών και η Άννα, θα περπατήσουν πάνω από 860 χλμ. και θα διανυκτερεύσουν  σε περίπου 40 διαφορετικά σημεία. Τελικός προορισμός όπως αναφέρθηκε παραπάνω είναι το Finisterre, το σημείο στο οποίο ο Ηρακλής έκανε τον 10ο άθλο του, το σημείο στο οποίο ο αρχαίος κόσμος πίστευε ότι ήταν το τέλος του κόσμου και το σημείο στο οποίο οι αρχαίοι πίστευαν ότι ο Ήλιος πεθαίνει και ο κόσμος του φωτός με του σκότους ενώνονται.

https://www.facebook.com/arttraces.org/videos/735070500296596/

Σε κάθε τους βήμα θα επιδιώξουν να γνωρίσουν και να αποτυπώσουν μέσω της φωτογραφίας και του βίντεο τον Δρόμο με «ανοιχτή» πρόσκληση προς όλους να τους… ακολουθήσουμε και να μοιραστούμε το ταξίδι έως στο Τέλος του Κόσμου!

Διαβάστε ακόμη  Ενημέρωση από το Δήμο Ορεστιάδας για το «Πρόγραμμα Νταντάδες της Γειτονιάς»

Ο Συμεών Χατζηλίδης γεννήθηκε το 1981 στην Αλεξανδρούπολη όπου ζει και εργάζεται  ως φωτογράφος. Σπούδασε φωτογραφία στο ΙΕΚ Κέρκυρας και Ευρωπαϊκό Πολιτισμό στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Είναι ιδρυτικό μέλος και αντιπρόεδρος του Κέντρου Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τον Νίκο Οικονομόπουλο (πρακτορείο MAGNUM), από το 2010 έως και το 2014 παρακολούθησε workshops ART THERAPY και φωτογραφίας με τον φωτογράφο Χάρη Κακαρούχα.

Τα έργα του κοσμούν ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό ενώ έχουν παρουσιαστεί σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις μεταξύ των οποίων PHOTOBIENNALE LOGOS (Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης), GREEN PROJECT στο (Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης Αθήνα), (WALK AROUND ART, Κέρκυρα).

Έχει συμμετέχει στο φωτογραφικό έργο του Κέντρου Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης TERRA THRAKIA το οποίο έχει εκδοθεί σε φωτογραφικό βιβλίο. Έχει διδάξει και διδάσκει φωτογραφία στο Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης, στο ΚΕΘΕΑ ΚΙΒΩΤΟΣ στην Αλεξανδρούπολη και στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Κέρκυρας.

Η Άννα Παρασκευίδου γεννήθηκε στο ποντιακό χωριό Γιαγντάν της Αρμενίας το 1988. Εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα με την οικογένειά της το 1992. Σπούδασε στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στο τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης.

Η ενασχόλησή της με τη φωτογραφία ξεκίνησε το 2011, παρακολούθησε σεμινάρια τεχνικών λήψης, ψηφιακής επεξεργασίας εικόνας, καλλιτεχνικής φωτογραφίας, λήψης βίντεο με DSLR και μοντάζ. Έχει επίσης παρακολουθήσει workshops ART THERAPY και φωτογραφίας με τον φωτογράφο Χάρη Κακαρούχα.

Είναι ενεργό μέλος στο Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης, συμμετέχει σε διάφορες εκθέσεις και δραστηριότητες του κέντρου. Τα τελευταία τρία χρόνια εργάζεται επαγγελματικά ως φωτογράφος