Σαν εκπαιδευτικός πρώτο μέλημα μου είναι η βελτίωση της ποιότητας της σχολικής ζωής των μαθητών.  

Υπάρχουν σχολεία που χρήζουν άμεσης συντήρησης καθώς παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα στις  στέγες. 

Υπάρχουν νηπιαγωγεία που στεγάζονται σε ιδιωτικά κτίρια -μαγαζιά σε συνθήκες απαράδεκτες. 

Υπάρχουν γυμνάσια που οι τουαλέτες δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους μαθητές. 

Επιβάλλεται η καταγραφή όλων των προβλημάτων των σχολικών μονάδων προκειμένου ο  Δήμος να προχωρήσει  άμεσα στην αποκατάσταση τους (επισκευές συντηρήσεις, πιστοποιητικά πυρασφάλειας, προσεισμικός έλεγχος). 

Επιπλέον η ανάπλαση των σχολικών αυλών  με την δημιουργία γηπέδων και την προσθήκη πρασίνου θα δημιουργήσουν ένα σχολείο όμορφο και αντάξιο των προσδοκιών μας.

Η παράταξή μας « Δήμος  για Όλους -Πρώτα Εσύ » με επικεφαλής τον Ιωάννη Ζαμπούκη οραματιζόμαστε ένα σχολείο που θα σέβεται τις ανάγκες των παιδιών μας. Σε συνεργασία με τους συλλόγους διδασκόντων, με τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων αλλά και με τους ίδιους τους μαθητές και τα δεκαπενταμελή τους,  μπορούμε όλοι να κάνουμε ένα σχολείο  ανοιχτό και προσβάσιμο…ένα σχολείο καθαρό και ασφαλές ..ένα σχολείο  που θα προάγει τον πολιτισμό.  

Ξεκινάμε από τον επαναπροσδιορισμό και τον έλεγχο της λειτουργίας των σχολικών  κυλικείων και την προσπάθεια εισαγωγής ενός υγιεινού τρόπου διατροφής για την καταπολέμηση της παιδικής  παχυσαρκίας.  Συνεχίζουμε με τη δημιουργία όπου είναι δυνατόν αιθουσών πολλαπλών χρήσεων (multimedia) έτσι ώστε οι εργασίες των μαθητών να γίνονται κατά τρόπο άριστο και σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά τεχνολογικά πρότυπα. Και  φτάνουμε στα προγράμματα καλλιέργειας και εμβάθυνσης του πολιτισμού στα σχολεία (προγράμματα θεατρικής παιδείας, μουσικές παραστάσεις, αθλητικές συναντήσεις …)

Τελειώνοντας θα ήθελα να επισημάνω ότι ο Ιωάννης  Ζαμπούκης  είναι γόνος παλιών και καλών εκπαιδευτικών της πόλης. Είμαι  λοιπόν σίγουρη ότι γνωρίζει άριστα όλα τα προβλήματα και με την παράταξη μας «Δήμος για Όλους -Πρώτα Εσύ » θα παλέψουμε για το καλύτερο  δυνατό στο χώρο της Παιδείας .