«Αρχή» και «Λαϊκή Συσπείρωση» ζητούν διαλεύκανση της υπόθεσης των βρεφονηπιοκόμων

Την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης, στο κομμάτι που αναλογεί στη δημοτική αρχή Αλεξανδρούπολης, ζητούν οι παρατάξεις «Αρχή» και «Λαϊκή Συσπείρωση» με ανακοινώσεις που εξέδωσαν για την με τις μεθόδους που καταγγέλλεται ότι εφάρμοζαν δύο βρεφονηπιοκόμοι σε παιδικό σταθμό του Δήμου.

Όπως σημειώνει ο επικεφαλής της «Αρχής» Σταύρος Σταυράκογλου «η ασφάλεια των παιδιών, η σωματική και ψυχική τους υγεία, είναι πέρα και πάνω από κάθε άλλο ζήτημα».

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει αναλυτικά:

“Η τοπική μας κοινωνία με θλίψη και προβληματισμό παρακολουθεί τις απίστευτες αποκαλύψεις για κακοποιητικές συμπεριφορές απέναντι σε μικρά παιδιά σε Παιδικό Σταθμό του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Είναι ξεκάθαρο ότι απαιτείται ταχεία διαλεύκανση των πραγματικών περιστατικών και πάνω από όλα παραδειγματική τιμωρία, σε όλα τα επίπεδα, σε όσους παραβίασαν γραπτούς, αλλά και άγραφους κανόνες και άσκησαν ψυχολογική βία σε μικρά παιδιά.

Χωρίς απολύτως καμία διάθεση αντιπαράθεσης και με απόλυτο αίσθημα ευθύνης απέναντι στα παιδιά, στις οικογένειές τους αλλά και τους συμπολίτες μας, ζητάμε από τη Δημοτική Αρχή να κάνει, καταρχήν, το καθήκον της για την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης και σε κάθε περίπτωση όποιες αλλαγές χρειάζονται σε όλα τα επίπεδα για να αποτραπούν στο μέλλον παρόμοια φαινόμενα.

Διαβάστε ακόμη  Απασφάλισε κατά Βελόπουλου και Παπαδάκη ο Εβρίτης Μ. Κίρκος

Είναι θέμα τιμής για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και καθήκοντος για όλους όσους έχουμε επιλέξει να την υπηρετήσουμε.

Από την πλευρά μας δεσμευόμαστε ότι θα στηρίξουμε απόλυτα οποιαδήποτε θεσμική, νομική και διοικητική πρωτοβουλία που θα αποδώσει τις ευθύνες που πρέπει σε όσους πρέπει και θα διασφαλίσει τη δημιουργία ενός ασφαλούς και υγιούς περιβάλλοντος για τα παιδιά μας”.

Από την πλευρά της, η «Λαϊκή Συσπείρωση» δεν αναφέρεται καθόλου στο γεγονός ότι η μία από τις δύο παιδαγωγούς ήταν υποψήφια με την παράταξη στις δημοτικές εκλογές του 2023, και υπογραμμίζει τα παρακάτω για την υπόθεση:

«Ως Λαϊκή Συσπείρωση, από την Δευτέρα 8/4/24, καταθέσαμε αίτημα άμεσης ενημέρωσης του δημοτικού συμβουλίου από την δημοτική αρχή για το συγκεκριμένο θέμα.

Στο βαθμό που ισχύουν οι καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, πρόκειται απολύτως για καταδικαστέες ενέργειες.

Η συζήτηση για σύγχρονους, ασφαλείς, ποιοτικούς παιδικούς σταθμούς χρειάζεται να συνοδεύεται από τα αιτήματα για πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού, μείωση των παιδιών ανά τμήμα, σύγχρονες ασφαλείς αίθουσες και προαύλια, σεμινάρια για παιδαγωγικά ζητήματα στο προσωπικό, ψυχολογική στήριξη εργαζομένων και παιδιών, κ.α. Ζητήματα που με διαχρονική ευθύνη κράτους και δημοτικών αρχών παραμένουν άλυτα».