Ας το παραδεχθούμε: Το ΠΑΣΟΚ πανηγυρίζει κυρίως για την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ

Το ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη πανηγυρίζει την επόμενη των εκλογών όχι τόσο για την αύξηση των ποσοστών του (η οποία μόλις και μετά βίας ξεπερνά το 3% σε σύγκριση με το 2019) αλλά, κυρίως, για την συντριπτική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ. Εξάλλου ο κύριος Ανδρουλάκης (όπως και το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25), στο στόχαστρο της κριτικής και των επιθέσεών τους είχαν όλο αυτό το διάστημα πρωταρχικά και σχεδόν εμμονικά τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, ακολουθώντας, ως ένα βαθμό την τακτική των περισσότερων ΜΜΕ που εξυμνούσαν την κυβέρνηση, στηλιτεύοντας παράλληλα την αξιωματική αντιπολίτευση σε κάθε ευκαιρία. Όπως αποδείχθηκε από τα αποτελέσματα της κάλπης, η τακτική τους αυτή στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ ηττήθηκε κατά κράτος, όχι μόνο γι’ αυτό φυσικά, αλλά για μία σειρά από πολλούς και σύνθετους λόγους.

Πάντως, για «μία καινούργια μέρα για το ΠΑΣΟΚ, που δείχνει να επιστρέφει δυναμικά και ως πρωταγωνιστής πλέον στο πολιτικό σκηνικό της χώρας», έκανε λόγο στις δηλώσεις του στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, ο γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής Έβρου του κόμματος, Γιάννης Αρχοντάκης. Ο ίδιος, μάλιστα, στάθηκε ιδιαίτερα στην εγγύτητα που κατέγραψε το ΠΑΣΟΚ στο να εκλέξει βουλευτή στον νομό, καθώς, μέχρι αργά εχθές το βράδυ, δύο έδρες του κόμματος «έπαιζαν» μεταξύ τριών νομών και συγκεκριμένα μεταξύ των εκλογικών περιφερειών Καρδίτσας, Έβρου και Τρικάλων. «Για λιγότερες από 200 ψήφους οι έδρες κατέληξαν τελικά στην Καρδίτσα και τα Τρίκαλα», εξήγησε ο κ. Αρχοντάκης, ο οποίος, ωστόσο, δήλωσε αισιόδοξος ότι στις δεύτερες εκλογές, «που θα γίνουν με το σύστημα του bonus, το ΠΑΣΟΚ θα έχει Εβρίτη εκπρόσωπο στη Βουλή». Σε ό,τι αφορά τις προσδοκίες εν όψει των δεύτερων εκλογών, σημείωσε ότι στόχος είναι η διατήρηση αλλά και αύξηση του ποσοστού του κόμματος. «Ευελπιστούμε ότι το κοντέρ θα γράψει ακόμα υψηλότερο ποσοστό», ανέφερε συγκεκριμένα.

Διαβάστε ακόμη  Σταύρος Κελέτσης: «Συνεργασία, υπεραξία και βιωσιμότητα, είναι η αναγκαία απάντηση του αγροτοδιατροφικού τομέα στις παγκόσμιες προκλήσεις»