«Ασπρίζουν» τα ταξί στην Ορεστιάδα λόγω κρίσης

Ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών & Οδηγών Αστικών Ταξί Λευκωσίας πραγματοποίησε σήμερα ειρηνική εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από την Βουλή, Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016.ΚΥΠΕ/ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Σε σταδιακή αλλαγή του χρώματος των TAXI που έχουν έδρα την Ορεστιάδα θα προχωρήσουν οι ιδιοκτήτες τους, καθώς επικυρώθηκε από το δημοτικό συμβούλιο η απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, που ενέκρινε την πρόταση του Σωματείου Ιδιοκτητών ΤΑΧΙ Ορεστιάδας για τη συγκεκριμένη αλλαγή. Σημειώνεται ότι στην ΑΜΘ, άσπρα έχουν βαφεί ήδη τα TAXI της Καβάλας, Ξάνθης και Κομοτηνής.

Το σωματείο, σύμφωνα με το e-vertigo.gr, αιτιολογεί το αίτημά του επικαλούμενο οικονομικούς κυρίως λόγους, σημειώνοντας συγκεκριμένα πως “η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει σημαντικά τον κλάδο και η αγορά καινούριου αυτοκινήτου λευκού χρώματος είναι αρκετά πιο φθηνή από οποιοδήποτε άλλο χρώμα”.

Σημειώνεται ότι η αγορά ενός λευκού οχήματος κοστίζει έως και 1.800 ευρώ λιγότερο από την αγορά ενός οχήματος σε μεταλιζέ χρώμα. Ωστόσο, στα 1000 ευρώ περίπου υπολογίζεται το κόστος της μετατροπής του χρώματος στα υπάρχοντα ταξί. Πάντως, η μετάβαση στα λευκά δεν απαιτείται να γίνει άμεσα, καθώς δίνεται τριετής περίοδος προσαρμογής, με δυνατότητα παράτασης άλλων τριών χρόνων.

Διαβάστε ακόμη  «Προοπτική Πολιτών» η νέα παράταξη που προέκυψε μετά την απόσυρση του «Πόλη και Πολίτες»

Εάν ο κύκλος ζωής ενός καινούριου οχήματος που χρησιμοποιείται ως ΤΑΧΙ είναι περίπου η δεκαετία, και λάβει κανείς υπ’ όψιν του ότι από τα 24 ΤΑΧΙ του σωματείου “Άγιοι Θεόδωροι” το πιο πρόσφατα αγορασμένο είναι ήδη ηλικίας 3 ετών, μπορεί να συμπεράνει ότι το χρονικό περιθώριο της εξαετίας είναι αρκετό για να βαφούν λευκά τα οχήματα της “πιάτσας” των TAXI της Ορεστιάδας.