“Αστακός” το Δημόκριτος για την άφιξη Ερντογάν

Αστακός αναμένεται να γίνει το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης για την άφιξη του Ερντογάν την ερχόμενη Παρασκευή εφόσον δεν υπάρξει αλλαγή στο πρόγραμμα του. Οι αρχές ήδη σχεδιάζουν τους τρόπους που θα φυλαχτεί το αεροδρόμιο αλλά και τα μέτρα ασφαλείας για τη μετάβαση του στην Κομοτηνή.

Στην Αλεξανδρούπολη αναμένεται να έχουμε μεγάλη κινητικότητα από δυνάμεις ασφαλείας όχι μόνο φανερά αλλά και μυστικά, τις επόμενες ημέρες καθώς η πρόσφατη σύλληψη των 9 Κούρδων στην Αθήνα που σχεδίαζαν επίθεση κατά του Τούρκου προέδρου, ανησυχεί τις αρχές. Ο Τούρκος πρόεδρος βέβαια διαθέτει τη δική του φρουρά ασφαλείας η οποία αναμένεται να έχει πρωταρχικό ρόλο στη φύλαξη του.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν θα αφιχθεί στη Θράκη την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, αφού ολοκληρώσει τις επαφές του στην Αθήνα. Μάλιστα ΜΜΕ της μειονότητας μετέδωσε οτι ο Ερντογάν και το επιτελείο του, μετά την άφιξη τους στο Αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης θα επισκεφτούν την Κομοτηνή για να πραγματοποιήσουν την προσευχή της Παρασκευής.

Ο Τούρκος Πρόεδρος και οι συνακόλουθοι του θα πραγματοποιήσουν στο Τζαμί «Κιρ Μάχαλλε», αντί για το Εσκί Τζαμί, την προσευχή της Παρασκευής.

Διαβάστε ακόμη  Κράτος δικαίου και ΕΕ  Tης Δώρας Αυγέρη

Μετά την προσευχή ο Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν και οι συνακόλουθοι του θα επισκεφτούν το Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής όπου θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους της μειονότητας.

Αντιδράσεις

«Η Τουρκική εξωτερική πολιτική με στρατηγική που τη διέπει ξεκάθαρη στοχοθέτηση, συνέπεια, συνέχεια και συστηματικότητα επιμένει κερδίζοντας συνεχώς χώρο. Αντίθετα η Ελληνική πλευρά αντιδρά αποσπασματικά, πρόχειρα, βιαστικά και συνήθως υποταγμένη στα προσωπικά πάθη και τα μικροκομματικά συμφέροντα, με αποτέλεσμα συνεχώς να χάνει έδαφος ακόμα κι όταν έχει όλο το δίκιο με το μέρος της.» ανέφερε σε σχόλιο του στην εφημερίδα «Χρόνος» ο πρώην Υπουργός Ε. Στυλιανίδης σημειώνοντας πως «Αυτός είναι και ο λόγος που επιμένω πεισματικά στη σύσταση Διακομματικής Επιτροπής για τη Θράκη. Είναι πλέον αναγκαιότητα η χάραξη μια ενιαίας και διαχρονικής, διακομματικής και συνεπούς Εθνικής Στρατηγικής, αν θέλουμε να προλάβουμε τις εξελίξεις και να μην τις ακολουθήσουμε ως ουραγοί.»