«Αστείες» οι επιδόσεις της ΑΜΘ στον τουρισμό… Λεφτά χωρίς αποτέλεσμα

Αντιστρόφως ανάλογες των χρημάτων που τα τελευταία χρόνια έχει διαθέσει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για την τουριστική προβολή της, είναι τα οικονομικά αποτελέσματα που καταγράφονται αναφορικά με τη συμβολή του τουριστικού προϊόντος της περιοχής μας στο ΑΕΠ της χώρας, αφού, όπως δείχνουν τα στοιχεία, με το… ζόρι είναι ανιχνεύσιμο.

Το θέμα ανέδειξε για άλλη μία φορά ο πρόεδρος των ξενοδόχων της Θράκης Κώστας Χατζηκωνσταντίνου μιλώντας πριν λίγες μέρες στο Οικονομικό Φόρουμ που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη. Όπως σημειώνει ο «Χρόνος», ο κ. Χατζηκωνσταντίνου σημείωσε μεταξύ άλλων πως «δεν μπορεί σε όλη την Ελλάδα ο τουρισμός να μετέχει άμεσα στο 20% του ΑΕΠ και έμμεσα σε πάνω από 25%, να έχει ανορθώσει την ελληνική οικονομία, και στην Περιφέρειά μας – μαζί με την Θάσο – να μην συμμετέχει ούτε στο 5%! Κι αυτό σημαίνει ότι στην Θράκη αυτό το 5% είναι ίσως και 3%».

Μάλιστα, δεν έκρυψε την δυσαρέσκειά του προς την διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, λέγοντας σχηματικά ότι δεν δίνει συγχωροχάρτι στην Περιφέρεια και κατηγορώντας εμμέσως πλην σαφώς τον περιφερειάρχη Χρ. Μέτιο, ότι δεν βρίσκεται σε διαρκή και άμεση επαφή με τους επαγγελματίες του τουρισμού όλης της ΠΑΜ-Θ. Δεν έκρυψε την δυσαρέσκειά του, επίσης, για το ότι, με εξαίρεση τον καταγόμενο από την ΠΕ Ξάνθης Μ. Αμοιρίδη, όλοι οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες τουρισμού από την ύπαρξη της αιρετής Περιφέρειας, κατάγονταν από την ΠΕ Καβάλας.

Διαβάστε ακόμη  Το τρολάρισμα σε άλλο επίπεδο: Κάνουν συναυλία στο θέατρο του πάρκου που έχασαν

«Δίνονται πάρα πολλά λεφτά για την τουριστική προβολή, αλλά κάτι γίνεται λάθος”, τόνισε, μιλώντας για έλλειψη “προγράμματος, συνέπειας και συνέχειας. Δεν μάθαμε να μετράμε την αποτελεσματικότητα των χρημάτων που ξοδεύουμε. Και δυστυχώς ξοδεύουμε πάρα πολλά χρήματα, τα οποία δεν επιστρέφονται με πολλαπλασιαστή στην τοπική αγορά». Τέλος, ανάδειξε ως θετικό πρότυπο την συνεργασία με τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Β. Λαμπάκη, προσδοκώντας – ως εκπρόσωπος των ξενοδόχων Θράκης – αντίστοιχη επικοινωνία με τους ανθρώπους της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.