«Άστραψε και βρόντηξε» ο Τοψίδης για απουσίες Μέτιου – Τσώνη από σύσκεψη για τον τουρισμό

«Δεν είναι η πρώτη φορά και δυστυχώς δεν θα είναι ούτε η τελευταία που η πολιτική ηγεσία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης αποδεικνύει ότι η πορεία του Τουρισμού στην Περιφέρειά μας έχει τεθεί στον αυτόματο πιλότο», αναφέρει ο επικεφαλής της Περιφερειακής Σύνθεσης Χριστόδουλος Τοψίδης, σχολιάζοντας έτσι τις απουσίες του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου και του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Θανάση Τσώνη από τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε για την τουριστική ανάπτυξη, μετά από κάλεσμα του Υπουργού Χάρη Θεοχάρη.

Όπως τονίζει ο κ. Τοψίδης, «μπορεί, βέβαια, λόγω της «θερινής ραστώνης» στην οποία βρίσκονται τόσο ο Περιφερειάρχης όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού να μην είχαν τη διάθεση να συμμετέχουν στην Τηλεδιάσκεψη του Υπουργείου Τουρισμού με τους εκπροσώπους των Περιφερειών κατά την οποία συζητήθηκαν προτάσεις για την τουριστική ανάπτυξη στις περιφέρειες της χώρας.  Έτσι, ελλείψει Περιφερειάρχη και Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, η Περιφέρειά μας εκπροσωπήθηκε σε μια τόσο σημαντική και καίρια σύσκεψη από τον κ. Γιώργο Σγουρό, Υπάλληλο της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού ΠΑΜΘ, του κλάδου ΠΕ Πληροφορικής! Το γεγονός είναι ότι στη συγκεκριμένη Τηλεδιάσκεψη ενημερώθηκαν οι υπόλοιποι Περιφερειάρχες και Αντιπεριφερειάρχες Τουρισμού που συμμετείχαν αυτοπροσώπως σ’ αυτή, για την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης σε δράσεις και έργα που διαμορφώνονται στην τουριστική βιομηχανία. Όταν, λοιπόν, για τις υπόλοιπες Περιφέρειες της χώρας ο κλάδος του τουρισμού αποτελεί θεμέλιο της ανάπτυξης και της επιχειρηματικότητας, στη περίπτωση της δικής μας Περιφέρειας δεν υπάρχει ούτε το ελάχιστο ενδιαφέρον της ενημέρωσης για τις ευκαιρίες που υπάρχουν, πολλώ δε μάλλον για την υλοποίηση δράσεων και έργων που θα αξιοποιήσουν διαθέσιμους πόρους για τις περιφερειακές κοινωνίες».

Διαβάστε ακόμη  Σε δυναμική ανάπτυξη το λιμάνι της Καβάλας με μοντέλο...ΣΥΡΙΖΑ

Μάλιστα, συνοδεύει την ανακοίνωση, με το δελτίο τύπου του Υπουργείου, το οποίο δημοσιεύσαμε χθες και στο οποίο αποδεικνύεται τόσο η βαρύτητα που δίνει η κυβέρνηση στους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, όσο και στην ευρεία συμμετοχή άλλων Περιφερειαρχών και Αντιπεριφερειαρχών.