Αστυνομικοί καταγγέλλουν το ηχητικό κανόνι στον Έβρο «Καλούμε κάθε συνάδελφο να αναρωτηθεί ποιον στοχεύουν αυτά τα όπλα και ποιον εξυπηρετούν»

Αστυνομικοί καταγγέλλουν την αγορά «ηχητικού κανονιού» από την ΕΛ.ΑΣ για την αποτροπή των προσφύγων στον Έβρο και δίνουν «συγχαρητήρια» στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στην κυβέρνηση για την καταστολή των άοπλων πολιτών, την ώρα που η μαφία δολοφονεί στο κέντρο της Αθήνας. Η Πρωτοβουλία Αστυνομικών με ανακοίνωσή της καταδικάζει το γεγονός πως ο εξοπλισμός προορίζεται για την καταστολή πλήθους «μανάδων με παιδιά και δυστυχισμένων ανθρώπων που φεύγουν από εμπόλεμες ζώνες και η τύχη τους φέρνει στα σύνορα της χώρας μας».

«Κανόνι κατά του λαού» είναι το νέο όπλο που αγοράστηκε από την ΕΛ.ΑΣ κατά των προσφύγων στον Έβρο, σύμφωνα με την Πρωτοβουλία Αστυνομικών. Η Πρωτοβουλία δίνει «συγχαρητήρια» στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στην κυβέρνηση για την καταστολή των άοπλων πολιτών, την ώρα που η μαφία δολοφονεί στο κέντρο της Αθήνας και καταγγέλλει το γεγονός πως ο εξοπλισμός προορίζεται για την καταστολή πλήθους «μανάδων με παιδιά και δυστυχισμένων ανθρώπων που φεύγουν από εμπόλεμες ζώνες και η τύχη τους φέρνει στα σύνορα της χώρας μας».

Υπενθυμίζεται πως το «ηχητικό κανόνι» έφτασε από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα και η ένταση του ήχου που εκπέμπει στοχευμένα κατά πολιτών μπορεί να προκαλέσει μόνιμες βλάβες στην ακοή.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Κανόνι κατά του λαού

Για άλλη μια φορά άξιο συγχαρητηρίων το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και συνολικά η κυβέρνηση. Την ώρα που οι συμμορίες και η μαφία δολοφονούν κόσμο στο κέντρο της Αθήνας μέρα μεσημέρι, την ώρα που αδίστακτοι ληστές εισβάλουν στα σπίτια των πολιτών και διαπράττουν ειδεχθή εγκλήματα, την ώρα που τα τμήματα (Α.Τ. Τ.Α. Τ.Τ.) στη Αττική και μέσα στο κέντρο της Αθήνας έχουν απονεκρωθεί, η κυβέρνηση και εν συνόλω η πολιτική και φυσική ηγεσία ενισχύουν τη καταστολή κατά άοπλων πολιτών.

Ειδικότερα, αγοράστηκε από την ΕΛ.ΑΣ το λεγόμενο «ηχητικό κανόνι» με σκοπό την εφαρμογή του για τον περιορισμό των προσφύγων στον Έβρο. Ο συγκεκριμένος «εξοπλισμός» προορίζεται αποκλειστικά για την καταστολή πλήθους. Φυσικά όχι πλήθος εγκληματιών, αλλά πλήθος μανάδων με παιδιά και δυστυχισμένων ανθρώπων που φεύγουν από εμπόλεμες ζώνες και η τύχη τους φέρνει στα σύνορα της χώρας μας. Η χρήση του συγκεκριμένου όπλου εφαρμόζεται ήδη απέναντι σε διαδηλωτές όπως είδαμε σε ΗΠΑ (διαδηλώσεις για τη δολοφονία Φλόιντ) και Ισραήλ (διαδηλώσεις Παλαιστινίων).

Στις μέρες μας η οικονομική δυσπραγία και η κοινωνική ανισότητα έχουν αυξηθεί εξαιτίας της πανδημίας, Η ανεργία και η απλήρωτη εργασία έχουν γίνει καθεστώς. Την δίκαιη οργή του κόσμου φοβάται η κυβέρνηση, και για αυτό εξοπλίζεται με κάθε τρόπο απέναντι στον λαό μας. Άλλωστε η μέχρι τώρα πορεία κάθε κυβέρνησης αποδεικνύει ότι ως κύριο εχθρό τους έχει το λαό.

Επιβεβαιώνεται πως εχθρός είναι ο πρόσφυγας που ζει στις άθλιες συνθήκες των hot spot, εχθρός είναι ο λαός μας που θα βγεί στο δρόμο να διεκδικήσει τα δικαιώματα του. Ως Πρωτοβουλία Αστυνομικών καλούμε κάθε συνάδελφο να αναρωτηθεί ποιον στοχεύουν αυτά τα σύγχρονα όπλα και ποιον εξυπηρετούν. Σήμερα ο πρόσφυγας αύριο οι δικοί μας άνθρωποι και οι οικογένειές μας.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

https://www.facebook.com/238911506854374/posts/968353320576852/?d=n