Αθόρυβα ο κύριος Μητσοτάκης ξεκίνησε την εφαρμογή του Πτωχευτικού του νόμου

Αθόρυβα ο κύριος Μητσοτάκης ξεκίνησε την εφαρμογή του Πτωχευτικού του νόμου για την αναδιανομή του μοναδικού πλούτου των Ελληνικών νοικοκυριών

Παραχωρεί σε ιδιώτες την αρμοδιότητα απόκτησης και επαναμίσθωσης των κατοικιών που χάνουν οι πολίτες λόγω κόκκινων δανείων

Αθόρυβα, αντίθετα με τη συνήθη επικοινωνιακή της τακτική να προβάλει τα δήθεν «φιλολαϊκά » της μέτρων, σχεδόν μυστικά, η κυβέρνηση της ΝΔ προκήρυξε στις 20/6/2022 διεθνή διαγωνισμό, με λήξη στις 19/7/2022, για την παραχώρηση, σε ιδιώτες, της αρμοδιότητας απόκτησης και επαναμίσθωσης ακινήτων που προβλέπει ο Πτωχευτικός της νόμος 4739/2020.

Πρόκειται ουσιαστικά για την έναρξη εφαρμογής του νόμου που, επί δύο χρόνια, λόγω ακριβώς των τεράστιων κοινωνικών αντιδράσεων, δεν τόλμησε να υλοποιήσει. Ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να το κάνει τώρα, που η ενεργειακή κρίση, η ακρίβεια κι ο πληθωρισμός εκτινάσσουν το κόστος ζωής και καθιστούν αδύνατη την αποπληρωμή των δανείων, όχι μόνο για τους οικονομικά αδύναμους, αλλά και για πολλά νοικοκυριά μεσαίων στρωμάτων που φτωχοποιούνται ραγδαία. Ακριβώς γιατί έτσι θα υπάρχει μεγάλο «αντικείμενο», άρα και ενδιαφέρον για τη (μεγάλη, ενδεχομένως ξένη) ιδιωτική εταιρεία διαχείρισης ακινήτων που θα αναλάβει το έργο.

Διαβάστε ακόμη  Γενικά άστατος θα παρουσιαστεί ο καιρός σήμερα Τρίτη 23 Απριλίου – Η πρόγνωση για τις επόμενες μέρες

Ο κ. Μητσοτάκης επιχειρεί έτσι την αναδιανομή του πλούτου των ελληνικών νοικοκυριών που κατά τα 4/5, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, είναι επενδυμένα στην κατοικία. Επιχειρεί να αλλάξουν χέρια για πρώτη φορά οι κατοικίες του Ελληνικού λαού που περνούν από γενιά σε γενιά. Προσπαθεί επίσης, μέσω προκηρυγμένου διεθνούς διαγωνισμού, να δημιουργήσει τετελεσμένα για τη νέα κυβέρνηση, γνωρίζοντας ότι δεν θα είναι η δική του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει δεσμευτεί ότι όταν γίνει και πάλι κυβέρνηση θα καταργήσει τον άθλιο αντικοινωνικό πτωχευτικό νόμο της ΝΔ, θα επαναφέρει την προστασία τη κύριας κατοικίας των λαϊκών στρωμάτων και της μεσαίας τάξης, με την υπαγωγή της τόσο σε εξωδικαστική όσο και σε δικαστική διαδικασία, και με δεσμευτικότητα για τις Τράπεζες, εφαρμόζοντας παράλληλα πρόγραμμα επιδότησης των δόσεων. Για δε τα ρυθμισμένα δάνεια, θα δημιουργήσει Ειδικό Ταμείο Αναδιαρθρώσεων εντός της Αναπτυξιακής Τράπεζας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν θα δεχτεί τετελεσμένα. Έρχεται σύντομα η ώρα που το καθεστώς Μητσοτάκη θα είναι ένα θλιβερό παρελθόν.