Άβαντος…Κράτος εν κράτει(;)…

Χρονίζει το πρόβλημα με την ηχορύπανση από τις γαμήλιες γιορτές στην συνοικία των μουσουλμάνων συμπολιτών μας.

Η μουσική είναι συνήθως τόσο δυνατή που φτάνει χιλιόμετρα μακριά ενώ πολλές φορές συνεχίζεται και μετά τα μεσάνυχτα. Αγανακτισμένοι κάτοικοι εκφράζουν την απόγνωση τους μιλώντας στο alexpoli.gr καθώς ειδικά από αυτή την περίοδο και μετά που φτιάχνει ο καιρός, χάνουν στην κυριολεξία την ησυχία τους. Υπάρχουν κάτοικοι που έχουν αναφέρει πως τα Σαββατοκύριακα εγκαταλείπουν τα σπίτια τους για να ξεφύγουν από τον μουσικό «πόλεμο νεύρων» που δέχονται.

Όπως επισημαίνει κάτοικος, η αστυνομία καλείται συχνά να βάλει τάξη όμως οι παρατηρήσεις δεν αρκούν και το πρόβλημα έχει γίνει πλέον χρόνιο. «Ο νόμος στην περιοχή αυτή δεν μετράει» επισημαίνει πολίτης που μίλησε στο alexpoli.gr.

Διαβάστε ακόμη  Καιρός: Με σκόνη και λασποβροχές η Δευτέρα – Σε άνοδο η θερμοκρασία

«Η ψυχική ηρεμία εκατοντάδων κατοίκων φαίνεται πως δεν μετράει μπροστά στην ασυδοσία που έχει αποκτήσει η περιοχή αυτή», δηλώνει ο ίδιος κάτοικος.

Είναι αναμφίβολο δικαίωμα κάθε πολίτη να ασκεί τα θρησκευτικά του δικαιώματα, να τηρεί τα έθιμα της κουλτούρας του και να μην καταπιέζεται, είναι φανερό όμως ότι η συγκεκριμένη συνήθεια καταπατά το δικαίωμα των υπολοίπων στην ηρεμία, την ησυχία ή ακόμα και το δικαίωμα στον ύπνο… Το σοβαρό αυτό ζήτημα πρέπει πλέον να τύχει της ανάλογης προσοχής και να βρεθεί μια λύση …

Newsroom Alexpoli.gr