“Αξημέρωτη” νύχτα για 654 επιβάτες του “ΑΖΟΡΕΣ ΕΞΠΡΕΣ”

“Όνειρο θερινής νυκτός” θα φάνταζε ο κατάπλους πλοίου στο νησί της Σαμοθράκης!

Σαν να μην έφτανε η απίστευτη ταλαιπωρία και οι δυσμενείς συνθήκες που δημιουργήθηκαν εξ αιτίας των ανύπαρκων δρομολογίων από και προς Σαμοθράκη από βλάβες που υπέστησαν τα πλοία της γραμμής, ήρθε να συμπληρώσει το παζλ και το παρθενικό ταξίδι του “ΑΖΟΡΕΣ ΕΞΠΡΕΣ” στο Θρακικό πέλαγος, το οποίο δεν κατάφερε τελικά να “δέσει” στο νησί!

Σύμφωνα με πληροφορίες όταν το πλοίο έφτασε κοντά στο λιμάνι της Καμαριώτισσας, έπνεαν ισχυροί άνεμοι. Έγιναν απόπειρες του καπετάνιου να βάλει το πλοίο στο λιμάνι αλλά λίγο αργότερα ο καπετάνιος δήλωσε βλάβη και ξεκίνησε για επιστροφή στην Αλεξανδρούπολη με πολύ χαμηλή ταχύτητα. Μάλιστα λόγω της βλάβης που δήλωσε, όταν έφτασε έξω από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, τα ξημερώματα, μετά από ώρες ταξιδιού, ζητήθηκε συνδρομή ρυμουλκού για να δέσει. Μόλις όμως το ΑΖΟΡΕΣ ΕΞΠΡΕΣ έδεσε στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, δηλώθηκε πως η βλάβη…αποκαταστάθηκε…

Ταλαιπωρία χωρίς τέλος

Η ταλαιπωρία των 657 επιβατών του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «ΑΖΟΡΕΣ ΕΞΠΡΕΣ», δεν είχε τέλος την Κυριακή 11 Αυγούστου 2019, όταν ξεκίνησαν το ταξίδι τους από την Αλεξανδρούπολη με προορισμό τη Σαμοθράκη, στην οποία “δεν πάτησαν” ποτέ λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών (βόρειοι άνεμοι 7 με 8 μποφόρ).

Το πλοίο που αναχώρησε από την πρωτεύουσα του Έβρου στις 21.20, δεν μπόρεσε να προσεγγίσει χθες το λιμάνι της Σαμοθράκης, παρά τις προσπάθειες του πληρώματος, με αποτέλεσμα να επιστρέψει ξανά στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης στις 5:10 τα ξημερώματα. 

Το επόμενο δρομολόγιο του πλοίου ήταν προγραμματισμένο για τις 9 το πρωί σήμερα Δευτέρα 12 Αυγούστου, αλλά δεν πραγματοποιήθηκε λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.