Αυστηρές ποινές για όσους δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο (και) λόγω covid

Τροπολογία των υπουργών Δικαιοσύνης και Παιδείας. Ποινή φυλάκισης μέχρι δύο χρόνια και χρηματικό πρόστιμο.

Τροπολογία από τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Παιδείας, που ορίζει ποινή φυλάκισης μέχρι δύο χρόνια και χρηματικό πρόστιμο στους γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο (και) λόγω covid κατατέθηκε αργά το βράδυ στη Βουλή.

Στηρίζεται στην υποχρεωτική φοίτηση στο νηπιαγωγείο, στο δημοτικό και στο γυμνάσιοκαι στον καθήκον όποιου έχει την επιμέλεια ή την πραγματική φροντίδα του παιδιού να μεριμνά για την εγγραφή και τη φοίτησή του.

Εισάγει όμως την ποινή φυλάκισης διότι η ισχύουσα νομοθεσία προβλέπει μόνο χρηματικό πρόστιμο.

Η τροπολογία έχει ως ακολούθως:

Άρθρο 3

“Υποχρεωτικότητα φοίτησης στο νηπιαγωγείο, στο δημοτικό σχολείο και στο γυμνάσιο.

Το δεύτερο εδάφιο της παρ. 3 του άρθρου 2 του ν. 1566/1985 (Α’ 167), περί της εποπτείας της φοίτησης στο νηπιαγωγείο, στο δημοτικό σχολείο και στο γυμνάσιο από όποιον έχει την επιμέλεια του ανηλίκου, τροποποιείται, ώστε η παράλειψη εποπτείας να αφορά και όποιον έχει την πραγματική φροντίδα του ανηλίκου και να τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι δύο έτη και χρηματική ποινή, και η παρ. 3 του άρθρου 2 διαμορφώνεται ως εξής:

Διαβάστε ακόμη  Αύξηση μεταναστευτικών ροών κατά 154% από Εβρο και νησιά

3. Η φοίτηση είναι υποχρεωτική στο νηπιαγωγείο, στο δημοτικό σχολείο και στο γυμνάσιο εφόσον ο μαθητής δεν έχει υπερβεί το 16ο έτος της ηλικίας του. Όποιος έχει την επιμέλεια ή την πραγματική φροντίδα του ανηλίκου και παραλείπει την εγγραφή ή την εποπτεία του ως προς τη φοίτηση τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι δύο (2) έτη και χρηματική ποινή.

Πηγή : euroToday.gr