Χ. Γιαλαμάς-Πρόεδρος συνοριοφυλάκων Έβρου / Αρκετοί συνάδελφοι απασχολούνται σε άλλες θέσεις και όχι στην φύλαξη των συνόρων.

Στον ραδιοφωνικό σταθμό maximum και στον Δημήτρη Κολιό μίλησε το πρωί ο πρόεδρος των συνοριοφυλάκων Έβρου, Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς. Στην ραδιοφωνική αυτή παρέμβαση ανέλυσε με τον καλύτερο τρόπο τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι συνοριοφύλακες λόγω του αριθμού του προσωπικού που δεν επαρκεί αλλά και λόγω του κακού προγραμματισμού που γίνεται στον τρόπο που διανέμουν το προσωπικό σε διάφορα πόστα και όχι στην φύλαξη των συνόρων. Επίσης αναφέρθηκε  στις προσλήψεις προσωπικού που ενώ αρχικά θα προσλαμβάνονταν 1200 νέοι συνοριοφύλακες , έγιναν 200 αλλά και αυτοί ακόμα δεν έχουν τοποθετηθεί. Μεγάλο παράπονο τους,  όπως λέει χαρακτηριστικά ο κ. Γιαλαμάς ότι δεν εισακούγονται οι προτάσεις τους από την πολιτική και φυσική ηγεσία. 

Αναλυτικά παρακάτω όσα ανάφερε ο πρόεδρος των συνοριοφυλάκων Έβρου. 

“Οι δυνάμεις μας χάνονται αριστερά και δεξιά αντί να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή στο ποτάμι .

Μεγάλο αγκάθι το ΚΥΤ όπου δυστυχώς, ενώ η υπηρεσία του Κυπρίνου άρχισε να δίνει αποτελέσματα, οι μισοί συνάδελφοι απασχολούνται για την φύλαξη στο ΚΥΤ και όχι με την φυλαξη των συνόρων. 

Δεν εισακούγονται οι προτάσεις μας με αποτέλεσμα να μη λειτουργεί με τον καλύτερο τρόπο η φύλαξη των συνόρων μας. Οι ροές συνεχίζονται στον Έβρο, είχαμε 7 συλλήψεις διακινητών τις τελευταίες ημέρες , στο ποτάμι  η σε ελέγχους. Η προώθηση προσφύγων προς τη χώρα μας,  είναι μεγάλη και θα συνεχίσει να είναι μεγάλη, και με μεγάλο κόπο  προσπαθούμε όσοι έχουμε μείνει στην υπηρεσία να κάνουμε σωστή φύλαξη. Οι νέοι συνοριοφύλακες που ήρθαν πριν ένα χρόνο πρέπει να ενσωματωθούν πλέον στην υπηρεσία αλλά μιλάμε για επιχειρησιακά ζητήματα δύσκολα όμως θα πρέπει σιγά σιγά  να βοηθήσουν στη φύλαξη.

Διαβάστε ακόμη  Ευρωεκλογές – ΣΥΡΙΖΑ: Την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αναλαμβάνει ο Φάμελλος Σωκράτης

Τα προηγούμενα χρόνια έγιναν κάποια βήματα και σε εξοπλισμό και σε υλικοτεχνική ενίσχυση αλλά δεν εισακουγόμαστε και μας ενοχλεί που με πολύ και συνεχόμενη δουλειά προσπαθούμε , όσοι μείναμε να κάνουμε καλά , σωστά και αποτελεσματικά τη δουλειά μας. Οι ροές συνεχίζουν οι διακινητές δεν σταματάνε,  κυρίως από την Τουρκία και για αυτό το λόγο ο Εβρος χτυπιέται  συνέχεια . Ακούγαμε για ενίσχυση 1200 άτομα προσωπικό , γίνανε 600 τώρα ακούμε για 200 άτομα και ακόμα να τοποθετηθούν γιατί, όπως ακούμε δεν έχουν εξασφαλιστεί τα ανάλογα κονδύλια. Μακάρι να έρθουν έστω και 200 άτομα να ενισχύσουν την φύλαξη γιατί μας βάζουν σε άλλες θέσεις, περιπολίες και ελέγχους και όχι στην πραγματική  ανάγκη της φύλαξης των συνόρων”.