Χαμόγελο του Παιδιού / Καταγγέλλουν ότι η κυβέρνηση τους βάζει «λουκέτο» 

Μια υπουργική απόφαση (αντισυνταγματική) καταστρέφει το όνειρο όλων των παιδιών που βρίσκονται σε κίνδυνο ή σε ανάγκη, τονίζει ο Κώστας Γιαννόπουλος

Με λουκέτα απειλούνται τουλάχιστον 14 σπίτια Ημερήσιας Φροντίδας του «Χαμόγελο του Παιδιού», με τον πρόεδρο Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο να αφήνει αιχμές για την υφυπουργό Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Σε εκδήλωση/ ενημέρωση που έγινε από το Χαμόγελο του Παιδιού παρουσία νομικών και άλλων αρμόδιων κοινωνικών φορέων οι παρευρισκόμενοι έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου για τις «ραγδαίες και τραγικές επιπτώσεις» για τη δράση και τα παιδιά που μεγαλώνουν στα Σπίτια η εφαρμογή συγκεκριμένων άρθρων του Νόμου 4921/2022 (Άρθρο 67) αναφορικά με τους Όρους Λειτουργίας φορέων Κοινωνικής Προστασίας.

Όπως σημειώνουν βάσει της Υπουργικής Απόφασης:

  • Υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ των δομών Δημόσιων (Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου – ΝΠΔΔ), των εκκλησιαστικών και των Ιδιωτικών (Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου – ΝΠΙΔ)
  • Δίνεται μεγάλη έμφαση στις κτιριακές υποδομές και καμία ιδιαίτερη αναφορά για κοινωνική ένταξη!
  • Προβλέπονται σειρά κτιριακών προϋποθέσεων και στελέχωση των δομών με φύλακες σαν να μιλάμε για φυλακές!
  • Υπαγορεύεται η φιλοξενία σε Δημόσιες δομές (Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου – ΝΠΔΔ) και εφόσον δεν υπάρχει η δυνατότητα και μετά από τεράστια ταλαιπωρία του παιδιού διερεύνηση φιλοξενίας του σε ιδιωτικό χώρο φιλοξενίας. Σε κάθε περίπτωση δεν κινείται με γνώμονα το καταλληλότερο πλαίσιο για την περίπτωση του παιδιού.
  • Η αποκατάσταση μέσω υιοθεσίας και αναδοχής αντιμετωπίζεται σαν αριθμός και με μόνο γνώμονα την εξατομικευμένη φροντίδα για το τραυματισμένο παιδί.
Διαβάστε ακόμη  Προκήρυξη 13 θέσεων για γιατρούς του ΕΣΥ σε νοσοκομεία του Έβρου

Ο Οργανισμός διερωτάται πώς γίνεται διαχωρισμός μεταξύ των Δημόσιων, των εκκλησιαστικών και των ιδιωτικών δομών. «Δίνεται μεγάλη έμφαση στις κτιριακές υποδομές και καμία ιδιαίτερη αναφορά για κοινωνική ένταξη, καθώς προβλέπονται σειρά κτιριακών προϋποθέσεων και στελέχωση των δομών με φύλακες σαν να μιλάμε για φυλακές» σημειώνει το Χαμόγελο του Παιδιού.