Χαμός στην Ορεστιάδα : Καταγγελίες για εκβιασμούς & λασπολογία

Σε τροχιά πόλωσης και ακραίας αντιπαράθεσης έχει εισέλθει ο δήμος Ορεστιάδας με σοβαρές καταγγελίες από τη μία μεριά για εκβιασμούς στελεχών της παράταξης της Μαρίας Γκουγκουσκίδου από τη δημοτική αρχή του Βασίλη Μαυρίδη, ο οποίος, με τη σειρά του, καταγγέλλει έναν πόλεμο λασπολογίας και κατασυκοφάντησης, που διεξάγεται εναντίον του εδώ και μήνες.

Όπως είναι γνωστό, το τελευταίο διάστημα, η επικεφαλής του συνδυασμού «Δήμος Ορεστιάδας | Τόπος να ζω» και υποψήφια Δήμαρχος Μαρία Γκουγκουσκίδου, έχει καταγγείλει τόσο η ίδια, όσο και υποψήφια σύμβουλος του συνδυασμού της ότι δέχεται πιέσεις να μην είναι υποψήφια. «Της είπαν ότι αν συνεχίσει να είναι υποψήφια μαζί μας, τότε συγγενικό της πρόσωπο, αλλά και η ίδια, θα δουν δυσμενείς εξελίξεις στην εργασιακή τους κατάσταση», σημείωσε χαρακτηριστικά η υποψήφια Δήμαρχος.

Από την πλευρά του, ο κ. Μαυρίδης, μιλώντας στον Δέλτα Fm και τους «Απέναντι», σημείωσε μεταξύ άλλων πως «εδώ και 6 μήνες βρίσκεται σε εξέλιξη μία καμπάνια λασπολογίας, κατασυκοφάντησης και ψέματων, μία ενορχηστρωμένη επίθεση στο πρόσωπό μου. Δεν έχω απαντήσει σε αυτά, όμως επειδή δεν αποφεύγω καμία απάντηση, δηλώνω κατηγορηματικότατα ότι δεν έχει ασκηθεί καμία απολύτως πίεση, ούτε καν συζήτηση… Δεν υπάρχει καμία περίπτωση, να βρεθεί ένας άνθρωπος ή ένας συγγενής υποψηφίου σε οποιονδήποτε συνδυασμό, που να μπορεί να πει ότι πιέστηκε από τον Δήμαρχο Ορεστιάδας… Προκαλώ οποιονδήποτε έχει στοιχεία για κάτι τέτοιο, κι αν υπάρξει ένας, όχι μόνο υποψήφιος, αλλά και συγγενής αυτού, που να πει ότι δέχθηκε πίεση από τον Δήμαρχο Ορεστιάδας, εγώ θα παραιτηθώ την ίδια στιγμή» σημείωσε χαρακτηριστικά, αποδίδοντας όλη αυτή την παλιάς λογικής προεκλογική τακτική, όπως είπε, σε «υποκινούμενα ρομπότ από επικοινωνιολόγους, που έχουν ως στόχο να αναβιώσουν εποχές πόλωσης».