Χάσαμε την “πρωτιά”: Η ΒΔ Βουλγαρία η φτωχότερη περιφέρεια σε όλη την ΕΕ

Ευτυχώς που υπάρχουν και οι γείτονές μας στη Βουλγαρία, κι έτσι, δεν είμαστε πια, η φτωχότερη Περιφέρεια σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Είμαστε, βέβαια, από τις φτωχότερες, καλά να είναι τα μνημόνια και οι ασταμάτητες  «διασώσεις»!

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Eurostat, λοιπόν, η βορειοδυτική Βουλγαρία παραμένει η περιοχή με το χαμηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η έρευνα επικεντρώνει στην αγοραστική δύναμη του πληθυσμού των χωρών-μελών της κοινότητας για το 2015. Στην περιοχή αυτή της Βουλγαρίας η αγοραστική δύναμη είναι μικρότερη από το ένα τρίτο του ευρωπαϊκού μέσου όρου. Η Βουλγαρία, στο σύνολό της, είναι η χώρα με τις περισσότερες, συνολικά πέντε, περιοχές όπου η αγοραστική δύναμη είναι μικρότερη από το μισό του μέσου όρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το χαμηλότερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ σημειώνεται στο Σεβεροτσαπάτεν της Βουλγαρίας (29% του κοινοτικού).

Διαβάστε ακόμη  Δήμος Αλεξανδρούπολης: 36.431 ευρώ για τα φετινά «Ελευθέρια»

Σε ό,τι αφορά τη χώρα μας, το χαμηλότερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ στην Ελλάδα, το 2015 σημειώθηκε στις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και στην Ήπειρο (48%).