Καμία παρέμβαση δεν έχει γίνει μετά από τις καταστροφές του περασμένου χειμώνα στην κοίτη του Ερυθροποτάμου, αφήνοντας ανοιχτά περίπου 25 σημεία κατά το μήκος του ποταμού και εκτεθειμένους για μία ακόμη φορά τους κατοίκους της περιοχής σε πλημμυρικά φαινόμενα και καταστροφές.

“Δυστυχώς τα αναχώματα είναι ακόμα ανοιχτά. Δυστυχώς πάλι θα μπει μέσα στις καλλιέργειες το νερό, πάλι θα έχουμε προβλήματα“…

Με αυτή τη δήλωσή του στο Ράδιο Έβρος ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιαννογλου προειδοποιεί τους κατοίκους της κοιλάδας του Ερυθροποτάμου να προσέχουν, να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις του δήμου για να παραμείνουν ασφαλείς.

“Με καθαρισμό της κοίτης του ποταμού και ένα φράγμα στο Δέρειο, θα λυνόνταν το πρόβλημα για πάντα“, είπε, εκφράζοντας την απογοήτευσή του για την αδράνεια της ΠΑΜΘ και του Υπουργείου, διότι “είναι κάτι που συμβαίνει τόσα πολλά χρόνια και ποτέ δεν δόθηκε μια σοβαρή λύση“. “Ευελπιστούσαμε ότι επειδή ο Έβρος είχε κηρυχθεί όλος ο νομός σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, θα είχαν επισπευσθεί οι διαδικασίες, αλλά δεν έγινε τίποτα“, είπε, ωστόσο ως ένα μικρό βήμα προκειμένου να βελτιωθεί σημαντικά η κατάσταση – στο μακρινό μέλλον όμως – αναγνώρισε την πίστωση 2.000.000 ευρώ από το Υπουργείο για την τεχνική μελέτη σχετικά με την κατασκευή φράγματος στο Μ. Δέρειο. Ευθύνες βαρύνουν πολλές πλευρές, ακόμα και υπηρεσιακούς παράγοντες, εκτός από τις πολιτικές ευθύνες, σύμφωνα με τον κ. Χατζηγιάννογλου, ο οποίος περιέγραψε και μια δυσλειτουργική γραφειοκρατική διαδικασία που αποτελεί τροχοπέδη στις άμεσες παρεμβάσεις.

Διαβάστε ακόμη  Λεύκωμα του Διαμαντή Μυρτσίδη με τίτλο “Η Ιστορία του Σιδηροδρόμου στον Έβρο”

“Θεωρούσαμε ότι θα γίνονταν οι εργασίες με απευθείας αναθέσεις, αφού ο νομός κηρύχθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης“, είπε “αλλά δεν υπήρξε άμεση χρηματοδότηση από το κράτος (σ.σ. περίπου 8.000.000 ευρώ υπολογίστηκε το ποσό για τους καθαρισμούς της κοίτης και την επιδιόρθωση των αναχωμάτων) και προχώρησαν στις χρονοβόρες διαδικασίες με διαγωνισμούς, αναδόχους κλπ“.

Πηγή: Ράδιο Έβρος