Χατζηκωνσταντίνου στο ΔΣ Αλεξανδρούπολης: «Ο καθένας τη δουλειά του… Αφήστε το λιμάνι να το διοικήσουν άλλοι»

Ενοχλημένος εμφανίστηκε ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης Κώστας Χατζηκωνσταντίνου από το ύφος και το περιεχόμενο της τοποθέτησης του Δημάρχου Γιάννη Ζαμπούκη στη συζήτηση του θέματος για τη δυτική χερσαία ζώνη στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας.

Ο κύριος Ζαμπούκης, μεταξύ άλλων, υποστήριξε πως θα μπορούσε Δήμος και ΟΛΑ να είναι συνδιαχειριστές σε έργα που θα αποφασιστούν για τη δυτική χερσαία ζώνη, προς όφελος των πολιτών, λέγοντας πως κάποιοι θεωρούν τον Δήμο ως φτωχό συγγενή στην όλη διαπραγμάτευση και εκφράζοντας την ενόχλησή του για το γεγονός ότι η όποια ενημέρωση για τα τεκταινόμενα στο λιμάνι μαθαίνονται μόνο μέσω δελτίων τύπου, αφού ο Δήμος δεν εκπροσωπείται στο ΔΣ του Οργανισμού. Μάλιστα είπε ότι έχει καταθέσει σχετικό αίτημα στο ΤΑΙΠΕΔ για εκπροσώπηση του Δήμου ή έστω συμμετοχή του από τη θέση του παρατηρητή στις συνεδριάσεις του ΟΛΑ. Παράλληλα, αμφισβήτησε την αναφορά Χατζηκωνσταντίνου για το 8μηνο που θα χρειαστούν διεθνείς μελετητικοί οίκοι για να ετοιμάσουν τα νέα business plan, master plan του λιμένα, από τα οποία θα προκύψει αν τελικά η δυτική χερσαία ζώνη είναι αναγκαία για λιμενικούς σκοπούς ή αν μπορεί να αποδοθεί στο Δήμο. Ζήτησε να ξεκαθαρίσει ο εκπρόσωπος του ΟΛΑ ποιες εκτάσεις είναι για λιμενική χρήση και σημείωσε πως ο Δήμος θα ήταν σύμφωνος με χρήσεις στη δυτική χερσαία ζώνη όπως μαρίνα, αθλητισμό, πολιτισμό, αναψυχή, ( που υπάρχουν ήδη) αξιοποίηση του πάρκινγκ για κατοίκους και επισκέπτες, όχι όμως για δημιουργία πχ logistics, αποθηκών και άλλων ενοχλητικών δραστηριοτήτων για την πόλη.

Διαβάστε ακόμη  Πού να μην είχατε αφοσιωθεί στα προβλήματα του πολίτη, κύριε Δερμεντζόπουλε…

Δείχνοντας την ενόχλησή του, ο κύριος Χατζηκωνσταντίνου είπε ότι ο Δήμαρχος μάλλον δεν κατάλαβε την αρχική εισήγησή του, εκφράζοντας παράλληλα τη λύπη του.

Επανέλαβε ότι ο ΟΛΑ θα έχει πάντα ανοιχτή πόρτα για το Δήμο και τους άλλους φορείς για ενημέρωση και διαβούλευση κι ότι «βάσει νομοθεσίας, λιμενική δραστηριότητα, εντός της περιοχής ζώνης ευθύνης του ΟΛΑ , δεν μπορεί να κάνει ταυτόχρονα ανταγωνιστικά, εντός εισαγωγικών, ο οικείος ΟΤΑ» και κατέληξε λέγοντας: «Αρα ο καθένας τη δουλειά του. Καλώς ή κακώς, η δουλειά του ΟΛΑ είναι η ανάπτυξη του λιμανιού. Δόξα τω Θεώ έχετε περιοχή ευθύνης να διοικήσετε. Αφήστε το λιμάνι να το διοικήσουν άλλοι».

Η αναφορά αυτή προκάλεσε αντιδράσεις και απόντος του κυρίου Χατζηκωνσταντίνου, ο οποίος έπρεπε να αποχωρήσει, αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι έκαναν λόγο για αλαζονεία, έλλειψη διάθεσης συνεργασίας και για μία τελειωμένη υπόθεση, σε ό,τι αφορά τη δυτική χερσαία ζώνη, με τον Δήμο να μένει εκτός αποφάσεων και σχεδιασμού. Ωστόσο, αποφασίστηκε να γίνει μία επιτροπή που θα διεκδικήσει ό,τι μπορεί να διεκδικήσει για το  θέμα.

Φωτογραφία άρθρου: radiomax.gr