Χατζημιχαήλ: Οι ελλιμενισμοί του Endurance μέρος της σύγχρονης ιστορίας του λιμένα

Το «τερμάτισε» ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ σε ό,τι αφορά την αμερικανολατρεία του. Σε ανάρτησή του στο facebook, έφτασε στο σημείο να υποστηρίζει πως «η σύγχρονη ιστορία του λιμένα της Αλεξανδρούπολης είναι στενά συνδεδεμένη με τους ελιμενισμούς (sic) του ARC Endurance» του γνωστού αμερικανικού πλοίου που μεταφέρει στρατιωτικό υλικό των ΗΠΑ

Το λιμάνι αυτό, που έχει συνδεθεί άρρηκτα, από τη δημιουργία του, με την εξέλιξη και ανάπτυξη της πόλης και την καθημερινή ζωή των κατοίκων της, κατακλύζεται συχνά – πυκνά από αμερικανικά πλοία, από στρατιώτες, οχήματα και πολεμικά εφόδια. Η «Σούδα του Βορρά», είναι μία πραγματικότητα που δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς, αυτό όμως δεν σημαίνει πως μπορούμε να ανάγουμε αυτές τις δραστηριότητες σε μέρος της σύγχρονης ιστορίας του λιμένα. Τα πλοία φορτωμένα με στρατιωτικό υλικό, είτε για ακήσεις του ΝΑΤο είτε για συμμετοχή σε πολέμους, δεν είναι κάτι για τοποίο πρέπει να περηφανευόμαστε. Είναι, αν θέλετε, ένα αναγκαίο κακό, το οποίο δεν χρειάζεται να διαφημίζουμε σε κάθε ευκαιρία.

Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ

Σημαντική συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο του μεγαλύτερου μεταφορέα βαρέων οχημάτων και ελικοπτέρων της Αμερικανικής Κυβέρνησης, American Roll-On Roll-Off Carrier Group (ARC), Kevin Killoran & του Διευθύνοντος Συμβούλου της VISTA MARITIME & LOGISTICS S.A., Σπύρου Ζερβάκη και συζήτηση για επέκταση της συνεργασίας μας & χρήση του λιμένα για εμπορικά οχήματα, πέραν της επικείμενης αύξησης των στρατιωτικών!

Διαβάστε ακόμη  Μια ξεχωριστή δράση διοργανώθηκε στη Θράκη, στο πλαίσιο του Προγράμματος Νεανικής Συμμετοχής (Youth Engagement Scheme) YES

* Η σύγχρονη ιστορία του λιμένα της Αλεξανδρούπολης είναι στενά συνδεδεμένη με τους ελιμενισμούς του ARC Endurance, του μεγαλύτερου μεταγωγικού που διαθέτει η εταιρία και ένα από τα μεγαλύτερα στις ΗΠΑ!  

* Σε συνεδρίαση καλούνται τα μέλη της επιτροπής που συγκροτήθηκε προσφάτως για τη διεκδίκηση και τον αποχαρακτηρισμό της Δυτικής Χερσαίας Ζώνης του λιμένα Αλεξανδρούπολης. Υπενθυμίζεται ότι τα 10 μέλη της Επιτροπής ορίστηκαν με απόφαση δημοτικού συμβουλίου, και στην πρώτη τους συνεδρίαση θα εξετάσουν το υφιστάμενο καθεστώς που ισχύει στη δυτική χερσαία ζώνη, θα επεξεργαστούν τις νομικές και πολιτικές πτυχές του ζητήματος και θα διαμορφώσουν το διεκδικητικό πλαίσιο για τη συγκεκριμένη ζώνη του λιμένα. Η συνεδρίαση προγραμματίστηκε για τις 12:30 το μεσημέρι της ερχόμενης Παρασκευής, 24 Φεβρουαρίου και θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης.

Φωτογραφία: mononews.gr