Χατζηπαπάς: «Εύκολο η κυβέρνηση να προκηρύξει θέσεις για ΜΕΘ Παίδων στο ΠΓΝΑ»

Τη θετική του στάση ως προς την δημιουργία ΜΕΘ Παιδιατρικής στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης επανέλαβε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου, Χρήστος Χατζηπαπάς. Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Ορεστιάδας στο περιθώριο της επιστημονικής εκδήλωσης που διοργάνωσε ο Ιατρικός Σύλλογος, τόνισε πως είναι αναγκαία η δημιουργία Μονάδας ΜΕΘ Παιδιατρικής και συμπλήρωσε πως ο σύλλογος κάνει ενέργειες με όλους τους τρόπους ώστε να επιτευχθεί ο στόχος αυτός.

Μάλιστα, όπως σημείωσε, «ο χώρος υπάρχει, σε ένα ποσοστό υπάρχουν οι γιατροί και είναι εύκολο η κυβέρνηση να προκηρύξει τις θέσεις για τη στελέχωση μίας τέτοιας μονάδας», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Χατζηπαπάς.
Υπενθυμίζεται πως πριν δύο μήνες, ο Υπουργός Υγείας Άδωνης Γεωργιάδης απέκλεισε το ενδεχόμενο δημιουργίας ΜΕΘ Παίδων στην Αλεξανδρούπολη, κρίνοντας τη ως οικονομικά ασύμφορη.

Διαβάστε ακόμη  Παράπονα πωλητών και καταναλωτών της λαϊκής Αλεξανδρούπολης για την έλλειψη wifi

Όπως ανέφερε, μεταξύ άλλων απαντώντας σε σχετική ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, «… πέραν του μεγάλου κόστους λειτουργίας μιας Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη ότι εάν ο αριθμός των περιστατικών που θα εξυπηρετείται είναι μικρός, οι δεξιότητες που απαιτούνται από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό σε μια Μονάδα Εντατικής Θεραπείας με τον χρόνο θα αμβλυνθούν σημαντικά. Ως εκ τούτου, η λειτουργία ΜΕΘ Παίδων δεν είναι δυνατή σε περιοχές που τα πληθυσμιακά κριτήρια δεν πληρούνται για την ανάπτυξή της».