Χειμώνιασε στον Έβρο…για λίγο

Για μερικές ημέρες θα κρατήσει σύμφωνα με τις έως τώρα προβλέψεις το κρύο που έφτασε καθυστερημένα φέτος στον Έβρο. Τα ξημερώματα της Δευτέρας μάλιστα σε περιοχές του Έβρου το θερμόμετρο έδειξε κάτω από το μηδέν ενώ σε οικισμούς έξω από την Αλεξανδρούπολη το πρωί υπήρχαν σε κάποια σημεία και παγωμένα νερά καθώς ξημέρωσε με 1 βαθμό κελσίου!

Η πτώση της θερμοκρασίας από το Σάββατο ήταν ραγδαία και αναμένεται το κρύο να διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή. Την ημέρα η θερμοκρασία βέβαια θα ξεπερνά τους 10 βαθμούς αλλά τις νυχτερινές ώρες το κρύο θα είναι τσουχτερό και για την εποχή…φυσιολογικό.

Διαβάστε ακόμη  Κατακλυσμός στην Ξάνθη: Ισχυρές βροχές και χαλαζοπτώσεις έπληξαν το κέντρο

Από το επόμενο Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία φαίνεται πως θα σημειώσει και πάλι άνοδο και θα φτάνει την ημέρα τους 13-15 βαθμούς ενώ το βράδυ θα κυμαίνεται στους 6-9 βαθμούς κελσίου.

Οι μακροπρόθεσμες προβλέψεις -εφόσον επιβεβαιωθούν- δείχνουν και πάλι τσουχτερό κρύο γύρω στα μέσα του μήνα. Και ο Δεκέμβριος συνολικά σε σχέση με τον περσινό, φαίνεται πως θα είναι πιο ζεστός από τον περσινό σύμφωνα με τα προγνωστικά των μετεωρολόγων.