Χιλιάδες κεραυνοί έπεσαν την Παρασκευή, οι περισσότεροι στη Θράκη!

Κεραυνοβολήθηκε για τα καλά την Παρασκευή η περιοχή της Θράκης. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έγιναν γνωστά χθες, το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr την Παρασκευή, κατέγραψε καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της χώρας και περίπου 4.500 κεραυνούς κατέγραψε το σύστημα ανίχνευσης ηλεκτρικών εκκενώσεων του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr “ZEUS”.

Η μεγαλύτερη πυκνότητα κεραυνών υπήρξε στην περιοχή της Θράκης.

Καταιγίδες ανά τη χώρα υπήρξαν και χθες Σάββατο 6/7 αλλά στη Θράκη ήταν αρκετά περιορισμένες σε σχέση με προχθες.

Γιατί έχουμε “περίεργο” καιρό

Θερμότερος από τις κανονικές για την εποχή τιμές και πολύ βροχερός είναι τα τελευταία χρόνια η αρχική περίοδος του καλοκαιριού, ενώ ο Ιούνιος θεωρείται από τους μετεωρολόγους ως ο πιο άστατος μήνας του χρόνου.

Διαβάστε ακόμη  Νέες καρέκλες και ξαπλώστρες φέρνει ο… Άγιος Βασίλης για τη δημοτική πλαζ Αλεξανδρούπολης

Ωστόσο, η αύξηση της θερμοκρασίας λόγω της κλιματικής αλλαγής, εντείνει τα καιρικά φαινόμενα με αύξηση των ισχυρών βροχοπτώσεων, των καταιγίδων και των χαλαζοπτώσεων.

Τις διαπιστώσεις αυτές κάνει, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δρ Μετεωρολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Σιούτας, ξεκαθαρίζοντας ότι η αστάθεια του καιρού είναι φυσιολογικό γεγονός για την εποχή αυτή αλλά αυτό που κάνει τη διαφορά είναι η ένταση των φαινομένων…