Χωρίς Alexίπτωτο – Εκλογικός καύσωνας

Με την ανακοίνωση ή διαρροή ονομάτων των υποψηφίων βουλευτών…άρχισε να ανεβαίνει και η θερμοκρασία στα ύψη. Οι συνεργάτες των βουλευτών βρίσκονται πλέον σε κανονικό συναγερμό και η εξόρμηση εν μέσω θέρους…αρχίζει….

Τα πράγματα για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι εύκολα καθώς πέρα από τη διαφορά 10% που προκάλεσε σοκ στο κυβερνητικό στρατόπεδο, υπάρχει και εσωτερική γκρίνια για το πόσο τελικά “επικοινωνήθηκε” το κυβερνητικό έργο και κατά πόσο “έτρεξαν” τα τοπικά στελέχη ανά την Ελλάδα.

Η δημοσκόπηση που έτρεξε και περιελάμβανε τους νυν αλλά και νέους υποψήφιους βουλευτές για τον Έβρο έφερε στις πρώτες θέσεις σε θετικές γνώμες τους Γιώργο Καΐσα και Νατάσα Γκαρά με την κ. Γκαρά να φέρεται να έχει περισσότερες ελπίδες εκλογής καθώς τα τελευταία 4 χρόνια η βουλευτής παρουσίασε αξιοσημείωτη δράση.

Δεδομένων βέβαια των αποτελεσμάτων στις Ευρωεκλογές και αν υπάρξει τέτοια διαφορά ανάμεσα στα 2 μεγάλα κόμματα στις εθνικές εκλογές, υπάρχει ο κίνδυνος ο ΣΥΡΙΖΑ να μην έχει κανέναν βουλευτή στον Έβρο…αν και το ποσοστό του κόμματος στις ευρωεκλογές σημείωσε αύξηση.

Το πιθανότερο σενάριο πάντως αυτή τη στιγμή είναι να να εκλεγούν από τη ΝΔ 3 βουλευτές και από τον ΣΥΡΙΖΑ 1.

Σε κεντρικό επίπεδο πάντως κυβερνητικά στελέχη θεωρούν πως η διαφορά δεν θα είναι τόσο μεγάλη όσο στις ευρωεκλογές ενώ αρκετοί δεν αποκλείουν και πιο αισιόδοξα σενάρια.

Από πλευράς ΝΔ μετά από έντονη φημολογία μηνών, τελικά εντός ψηφοδελτίου είναι ο Παναγιώτης Φαραντάτος. Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να τονώσει τη ροή πιο παραδοσιακών δεξιών ψηφοφόρων στο κόμμα και να σταματήσει τη διαρροή προς την Ελληνική Λύση που έφερε στις ευρωεκλογές σημαντικά ποσοστά στον Έβρο.

Η εξέλιξη αυτή βέβαια “έκοψε” την υποψηφιότητα του κ. Κελέτση. Έτσι το ψηφοδέλτιο της ΝΔ θα έχει σχεδόν πλήρη ανανέωση με εξαίρεση την υποψηφιότητα του κ. Δημοσχάκη.

Τα περιθώρια για όλους είναι στενά καθώς μένουν μόνο 3 εβδομάδες για να κάνουν προεκλογικό αγώνα και δεν αποκλείεται να δούμε και “συντροφικά μαχαιρώματα” ανάμεσα στους υποψηφίους και των 2 μεγάλων κομμάτων καθώς ο ανταγωνισμός θα είναι και προσωπικός….To βέβαιο πάντως είναι ότι όλοι οι υποψήφιοι…θα ιδρώσουν για να προλάβουν σε τόσο σύντομο χρονικό περιθώριο!

Ετοιμάστε λοιπόν κλιματιστικά, ανεμιστήρες γιατί έρχονται…καύσωνες….