Χωρίς Alexίπτωτο – Η σούπερ γιαγιά

Τις γιαγιάδες που θα μπορούσαν να είναι και κινηματογραφικοί χαρακτήρες τις λατρεύω. Πρωί πρωί σήμερα έξω από υποκατάστημα τράπεζας, λίγο πριν ανοίξει το υποκατάστημα, μια τέτοια σούπερ γιαγιά έκανε πάταγο. Αναμένοντας απ’ έξω με το μαλλί περιποιημένο έως την τελευταία λεπτομέρεια, μικροκαμωμένη αλλά με περήφανο ανάστημα… έκανε παρατήρηση στον δίμετρο νεαρό που στέκονταν δίπλα της, επειδή πέταξε το τσιγάρο του κάτω.

“Λεβέντη τώρα καθάρισε η υπάλληλος, γιατί δε το πετάς στο καλαθάκι παραδίπλα” είπε η σούπερ γιαγιά

Ο νεαρός όχι μόνο πήρε το αποτσίγαρο από το έδαφος και το πήγε στο καλαθάκι αλλά είπε και “συγνώμη έχετε δίκιο”. Αναρωτιέμαι… μήπως θα πρεπε οι υποψήφιοι (επικεφαλής και σύμβουλοι) των παρατάξεων να κάνουν κάτι ανάλογο ως πείραμα; Έχω ξαναγράψει ότι ο σεβασμός των κατοίκων προς την πόλη που ζουν δεν έχει να κάνει μόνο με την παιδεία και την τυχόν απειλή προστίμων…αλλά και με το να πειστούν οι πολίτες ότι αυτοί που τη διοικούν δείχνουν πραγματικό ενδιαφέρον.

Κάποιος να τη φυλάει

Καίριο το σχόλιο αναγνώστριας για το άγαλμα της Νίκης στο Νομαρχείο… Φύλαξη υπάρχει; Έχουν ληφθεί μέτρα (π.χ κάμερες ασφαλείας κτλ) σε περίπτωση που οι γνωστοί – άγνωστοι αποφασίσουν να το… γεμίσουν συνθήματα; 

 

Για να πας να ψηφίσεις χρειάζεται και δρόμος

Η νύν διοίκηση της Περιφέρειας και Π.Ε Έβρου (Μέτιος – Πέτροβιτς) πρέπει να χει προσωπικά με το δρόμο αυτόν… δεν εξηγείται αλλιώς. Τα κονδύλια για φιέστες, γιορτές και πανηγύρια πάνε κι έρχονται αλλά ο δρόμος μπροστά από το αεροδρόμιο μέχρι τον Απαλό… παραμένει εδώ και χρόνια καρόδρομος. Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες και την ξεφτίλα που προκαλεί σε όλη την περιοχή η εικόνα αυτή… η διοίκηση δεν έχει κάνει ακόμα τίποτα για να σουλουπωθεί ο δρόμος… αντιθέτως έβαλαν καλύτερο φωτισμό, ευτυχώς, να μπορεί ο περαστικός να βλέπει καλά τις λακκούβες και να θαυμάζει την πρώτη ατραξιόν της περιοχής μόλις βγει από το αεροδρόμιο. 

Τράτζικ συνεργάτες Κυριάκου

Κάτι έχει η περιοχή για τον Κυριάκο και μετά από σχεδόν κάθε επίσκεψη… ένα αγκάθι έρχεται να χαλάσει τις περιοδείες. Μετά το… κορδόνι στην Αλεξανδρούπολη… ήρθε η απαράδεκτη συμπεριφορά συνεργατών του προς τοπικούς δημοσιογράφους στην Ξάνθη. Όπως κατήγγειλε συνάδελφος από την Ξάνθη, στη συνέντευξη τύπου, ζητήθηκε από τα ντόπια ΜΜΕ, αν δεν έχουν ερώτηση να απομακρυνθούν γιατί η συνέντευξη θα ήταν live ενώ μαζί με την αποστολή Κυριάκου (σύμφωνα με τον συνάδελφο) ακολουθούν κάμποσοι Αθηναίοι δημοσιογράφοι που ήταν σε συνεχόμενη συνεννόηση με τους συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη. Έχουν απομακρυνθεί οι συνεργάτες αυτοί ή παραμένουν; Γιατί αν παραμένουν… τότε μάλλον οι Θρακιώτες θα πρέπει να γνωρίζουν ποια Αθηναϊκά ήθη και έθιμα τους περιμένουν σε περίπτωση που οι συνεργάτες αυτοί αναλάβουν και άλλου είδους κουμάντα… Είναι δύσκολο να μη συναισθάνεσαι ότι το Πόρτο Λάγος δεν είναι ντα κάπο. 

Νέοι υποψήφιοι

Νέους υποψήφιους παρουσιάζει το απόγευμα σήμερα ο Βαγγέλης Λαμπάκης. Μαθαίνω ότι ανάμεσα τους θα είναι μια γυναίκα δραστήρια σε συλλόγους που δεν είχε “ακουστεί” ως τώρα ως πιθανό όνομα… Αληθεύει άραγε ; Ίδωμεν….