Χωρίς Alexίπτωτο – Η θεία από το Σικάγο και «οι καβάτζες»

Με σχετική ηρεμία εξελίσσεται η προεκλογική περίοδος στο Δήμο Αλεξανδρούπολης αλλά που και πού έχουμε και τίποτα πικάντικο να μας φεύγει η πλήξη. Πικάντικες ήταν οι δηλώσεις Λαμπάκη στον Σταύρο Αποστολίδη που εμφανίστηκε ιδιαίτερα δυσαρεστημένος επειδή ο Γιάννης Ζαμπούκης δήλωσε πως μπορεί να συνεργαστεί με όλους εκτός από το νυν Δήμαρχο.

«Γιατί ρε φίλε, γιατί ρε Γιαννάκη; Τι έχω εγώ λέπρα;» είπε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος ενώ άφησε αιχμές κατά του Γιάννη Ζαμπούκη για κρυφή συνεννόηση με τα χρυσωρυχεία.

Λίγες μέρες πριν πάντως ο κ. Ζαμπούκης σε συνέντευξη του στον Δ. Κολιό τάχθηκε κατά της επένδυσης χρυσού λέγοντας πως η θέση της παράταξής του είναι ξεκάθαρα αυτή.  

Κατά της επένδυσης έχει ταχθεί και η παράταξη του Βαγγέλη Μυτιληνού, διά στόματος του επικεφαλής.

Μια «χρυσή» ιστορία που κυκλοφορεί στην «πιάτσα»

Έχει 1μιση χρόνο περίπου, που άνθρωποι των χρυσορυχείων, είχαν επαφές με μιντιάρχες της περιοχής και σύμφωνα με την ιστορία που κυκλοφορεί, ένας από αυτούς ενέδωσε… Ο μιντιάρχης έκτοτε προωθεί με διάφορους τρόπους συγκεκριμένο υποψήφιο που αποφεύγει να πάρει θέση για την επένδυση χρυσού, ενώ στο συνδυασμό του έχει εντάξει άτομα που έχουν εκφραστεί υπέρ της επένδυσης. Σύμφωνα με την ίδια θεωρία το γλυκό δένει και μάλιστα «απαλά απαλά» να μη βγάζει μάτι… Φήμες ή πραγματικότητα; Τα γεγονότα μεμονωμένα είναι πραγματικότητα αλλά η διασύνδεσή τους… ουδείς μπορεί να πει με βεβαιότητα. Κυριακή κοντή γιορτή… (το γιορτή όχι απαραίτητα για όλους).

Η αριθμομαντεία ξανά στη μόδα

Δεν είναι να σταθείς κοντά σε παρέες που ασχολούνται με τα εκλογικά… Το τι αριθμολογία κυκλοφορεί δεν περιγράφεται…Δημοσκοπήσεις πάντως έχουν λάβει 2 παρατάξεις τουλάχιστον και οι απόψεις για τα αποτελέσματα διίστανται. Η επικρατούσα άποψη στα καλά πληροφορημένα πηγαδάκια, είναι ότι υπάρχουν και «εκπλήξεις».

Ο φασίστας φιλόζωος

Φιλόζωος και μισάνθρωπος γίνεται; Γίνεται αν είσαι κρυφοφασίστας και παίρνεις παραμάσχαλα την ακραία εφημερίδα που καλεί στρατηγούς να αναλάβουν την κυβέρνηση της χώρας, γράφει για εβραϊκούς Αρμαγεδώνες που φταίνε για κάθε κακό που μας συμβαίνει και αναλύει με χαρά τις προφητείες που θα φέρουν έναν «μεσσία» να μας σώσει! Ο προχωρημένης ηλικίας φιλόζωος είναι και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος σε δήμο του Έβρου και προφανώς ονειρεύεται τη μέρα που θα ταΐσει τα αδέσποτα έξω από την Αγιά Σοφιά με στολισμένα κεφάλια Τούρκων και Εβραίων πέριξ. Δυστυχώς ο νέος νόμος δεν προέβλεψε να τους περνάνε από ψυχίατρο πρώτα…

Πάνε κι έρχονται

Τη θεία από το Σικάγο τη θυμάστε προφανώς. Ε τώρα ετοιμάζεται και η πιο τοπική έκδοση αφού οι Αμερικάνοι πάνε κι έρχονται μαθαίνω αλλά δεν ανακοινώνονται οι επισκέψεις επισήμως κάθε φορά… Και να οι επαφές και να τα προξενιά… Επενδύσεις και κίνηση ακόμα δεν είδαμε αλλά όσοι γνωρίζουν καλά την κατάσταση μιλούν για εξελίξεις σε βάθος χρόνου…ακόμα και πενταετίας.

Οι καβάτζες

Υπάρχουν και αυτοί οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι σε Δήμους του Έβρου που ναι μεν κατεβαίνουν με τον Χ συνδυασμό αλλά κάνουν και λίγο τα γλυκά μάτια στον Ψ συνδυασμό. Ο νέος νόμος βέβαια θέλει να προωθήσει τις συνεργασίες. Τις συνεργασίες όμως… όχι το «κονσομασιόν».