Χωρίς Alexίπτωτο – Πυρετός το Σαββατόβραδο

Το να δημοσιογραφείς τέτοια περίοδο λίγο πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές αλλά και τις ευρωεκλογές… έχει και τα καλά του έχει και τα κακά του. Για αρχή ξεχνάς ότι έχεις σπίτι, για τη συνέχεια μετά τον τρίτο ή τέταρτο καφέ αναμένοντας να αρχίσει κάποια ομιλία ή εκδήλωση, αρχίζεις να δοκιμάζεις και εναλλακτικά ροφήματα. Μπορείς ας πούμε να πιεις το κοκτέιλ της ανάπτυξης ή και της λήθης. Υπάρχει πάντα και το τσάι που με τέτοιο καιρό σε κάνει να βλέπεις τον φάρο σαν Μπιγκ Μπεν. Βρέξε λίγο ακόμα…μπορείς.

Τι Σαββατόδραδο και το χθεσινό…Πυρετός το Σαββατόβραδο κυριολεκτικά, ή αν έρθεις τετ α τετ με την Εύα Καϊλή το λες και Φωτιά στα Σαββατόβραδα. Ασχέτως με τα πολιτικά και τα κομματικά… η αλήθεια να λέγεται. Η Ευρωβουλευτής είναι εξαιρετικά όμορφη και εντυπωσιακή αλλά και απλή και χαμογελαστή. Μετά τις δηλώσεις της στα τοπικά ΜΜΕ σε ξενοδοχείο της περιοχής, έκανε μια βόλτα στο εκλογικό κέντρο που ετοιμάζει ο Γιάννης Ζαμπούκης. Και φωτογραφίες βγήκε με υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους και με στελέχη της νομαρχιακής του ΚΙΝΑΛ. Μερικές από αυτές παρακάτω.

Λίγο νωρίτερα στο Επιμελητήριο έγινε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για τις Ευρωεκλογές. Εκεί οι Δημήτρης Παπαδημούλης, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής και η Ουφούκ Μουσταφά μίλησαν για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ έως σήμερα, για την κακή αντιμετώπιση που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ από τους Ευρωπαίους αλλά και για τις επερχομένες ευρωεκλογές. Ο κ. Παπαδημούλης είπε μάλιστα ότι οι δημοσκόποι θα διαψευστούν για ακόμη μια φορά. Η Ουφούκ Μουσταφά έδωσε μήνυμα ενότητας για τη Θράκη και έστειλε σαφές μήνυμα προς κάθε ακραίο κύκλο λέγοντας ότι “Σ’ αυτό το μίσος που προσπαθούν να σπείρουν προς το διαφορετικό και το άλλο, νομίζω ότι η Θράκη, η περιοχή μας έχει να διδάξει ένα μάθημα στην Ευρώπη. Μπορεί να διδάξει το μάθημα της συνύπαρξης των διαφορετικοτήτων”.

Στο επιμελητήριο βρέθηκε και ο Γιάννης Ζαμπούκης, παρέα με τους 2 υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του (Γιάννη Νενεδάκη και Νίκο Χατζόπουλο), οι οποίοι προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ένα ακόμα εκλογικό κέντρο ετοιμάζεται στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης. Αυτό του Βαγγέλη Μυτιληνού. Οι πληροφορίες θέλουν τον επικεφαλής της Αδέσμευτης Νέας Αυτοδιοίκησης να το εγκαινιάζει σε…απόσταση αναπνοής από το Δημαρχείο, μέσα στο επόμενο δεκαήμερο.

Σε πλήρη κινητοποίηση για την τελικά ευθεία είναι και το επιτελείο του Χριστόδουλου Τοψίδη για την Περιφέρεια. Η παράταξη του φλερτάρει πλέον με την πρωτιά και προκαλεί στην επίσημη Νέα Δημοκρατία … ταραχή (και το γράφω αυτό γιατί έχω ακούσει ουκ ολίγους Νεοδημοκράτες να εύχονται “με τη νίκη” στον Τάκη Τοψίδη). Η επιλογή του Χρήστου Μέτιου για επίσημη στήριξη, ήταν προσωπική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη και όπως φαίνεται… θα την χρεωθεί και προσωπικά…

Μιας και είπα Μέτιος τώρα… το άλλο με τον τοτό να μη ξεχάσω. Πήρε η Περιφέρεια ΑΜΘ βραβείο τουριστικό (!) για τη δράση που υλοποίησε σχετικά με την «Ιστορική Ποδηλατική Διαδρομή στο Πάρκο Φιλίππων, Brevet Φιλίππων». Πιάσε το αβγό, που λέει και ο λαός…